Problem z cross profression w apex legends
Na początku grałem w apexa na Xbox, ok. rok temu zalogowałem się na nowym komputerze, wszystko było w porządku. Później usłyszałem o nadchodzącym cross progression, w tym czasie moje konto ea było połączone z kontem Xbox, na którym grałem wcześniej. Nadeszło cross progression z cierpliwością czekałem na to aż sam je otrzymam. Właśnie się dowiedziałem że już powinienem otrzymać progres z konsoli (inni gracze już mają progres z innych platform), lecz wciąż go nie mam, na stronie EA jest napisane że konto xbox jest połączone z kontem ea, więc wszystko powinno działać. Jeśli ktoś wie co może być przyczyną mojego problemu proszę o pomoc. Czy istnieje możliwość, że ,,przegapiłem" cross progression?
Dzięki za odpowiedź @Slouzzx.
W takim razie wygląda na to że Twoje konto Xbox było pierwotnie połączone z innym kontem EA, rozumiem że poprzez "rok temu zalogowałem się na nowym komputerze, wszystko było w porządku" - miałeś na myśli migrację kont.
Zgodnie z informacją zawartą w podesłanym przeze mnie artykule, w takim przypadku postępy nie będą przeniesione:
Mam dwa konta EA - czy przeniesienie mojego konta PSN/Xbox na inne konto spowoduje przeniesienie moich postępów lub zawartości?
Nie, wszelkie postępy i odblokowania zawartości są powiązane z oryginalnym kontem EA. Odłączenie konta spowoduje utratę wszelkich postępów uzyskanych na tym koncie.
Przeniesienie platformy z jednego konta EA na drugie zapewni dostęp do zawartości głównego konta EA na obu platformach, ale nie przeniesie żadnej zawartości z drugiego konta EA.
Jeśli omyłkowo odłączyłeś konto platformy, ponowne połączenie konta z oryginalnym kontem EA przywróci postęp.