Forum Discussion

EA_Kuba's avatar
EA_Kuba
Icon for Community Manager rankCommunity Manager
4 years ago

Re: Engine Error 0x887A0006 - DXGI_ERROR_DEVICE_HUNG

Hej @KIO1984P 

Dzięki za Twoje zgłoszenie. 

Zauważyłem błędy związane z programem Origin. Zacznij proszę od wyczyszczenia pamięci podręcznej programu i jego ponownej instalacji (wymagane będzie ponowne zalogowanie się do programu). (uruchom program Origin jako administrator

[Origin] Czyszczenie pamięci podręcznej (cache) aplikacji

Po zalogowaniu się do Origin, napraw grę z poziomu biblioteki i ponownie uruchom grę. 

Problem może być również powodowany przez overclocking. Z tego co widzę, to Twój procesor pracuje na nominalnych wartościach, nie mniej jeśli jakiekolwiek "podkręcenie" jest obecne na karcie graficznej - sprowadź wartości do nominalnych. 

Nie zaszkodzi również czysta instalacja sterownika karty graficznej (odpowiednią opcję znajdziesz w zaawansowanej instalacji sterownika NVidia) oraz ponowna instalacja gry. 

5 Replies

• Niestety żadna z proponowanych opcji nie pomogła.

Karta graficzna nie była przez mnie podkręcana, jak i ram czy procesor.

Odinstalowałem wszystkie sterowniki karty graficznej za pomocą programu "display driver uninstaller", jak i również zrezygnowałem z programu "geforce experience" - pobrałem i zainstalowałem sterownik sam.

Odinstalowałem Apex i Origin - pobrałem na nowo i zainstalowałem czyszcząc wszystkie poprzednie "śmieci".

Problem nadal występował!

Zmieniłem platformę na STEAM i tu też problem występuje - dużo rzadziej ale jest!

Nadal zamyka mi grę, tyle, że ostatnio bez żadnego komunikatu. Po prostu jest micro lag i wywala do pulpitu, po czym od razu uruchamiam grę (wracam do tej samej gry) i gram kolejne kilka partii do kolejnego wywalenia do pulpitu i tak w kółko.

P.S. A i jeszcze jedno prawie przy każdym nowym logowaniu (po ponownym uruchomieniu komputera) muszę resetować hasło i tu jest problem bo muszę robić to kilka-, kilkanaście razy i nie zawsze mi się uda. Znaczy nowe hasło jest "zmienione" po czym przy logowaniu nie działa, muszę je zmienić i tak w koło. Dodam, że za każdym razem podaje całkowicie nowe hasło - nie używane nigdzie indziej.

Pozdrawiam

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    4 years ago

Hej @KIO1984P 

Dzięki za odpowiedź i wykonanie tych kroków 🙂

Cieszę, że udało Ci się znaleźć obejście problemu. 

Chciałbym poprosić Cię o wykonanie jeszcze jednego kroku (jeśli nie robiłeś tego wcześniej). Sprawdź proszę czy problem będzie pojawiał się przy korzystaniu ze starszego sterownika dla Twojej karty graficznej. 

Starszą wersję sterownika dla Twojej karty pobierzesz stąd (również wykonaj czystą instalację).

• Zmiany sterowników, zejście z ustawieniami, wyłącznie/odinstalowanie wszystkich zbędnych programów działających w tle (a tak naprawdę "czysty win" + steam + apex + razer synapse) i cały czas wygala do pulpitu bez żadnego komunikatu. Żadne zmiany po mojej stronie nie pomagają. Dla ciekawości syn gra na zestawie złożonym 11 lat temu (tylko GPU zmienione na 1070Ti) i wszystko działa bez problemu (ja na nim grałem jeszcze 3 mies. temu). Weźcie się w końcu za prace i rozwiążcie ten cholerny problem! Jak nie lagi, to co kilka min. wywala do pulpitu - na po prostu człowiek szału dostaje.

Pozdrawiam.

• Devil1797's avatar
    Devil1797
    New Novice
    3 years ago

Zgadzam się z Tobą w 100%. Wieczne problemy z serwerami i wywalaniem gry, pal licho jak zwykła ale jak rankedy to szlag człowieka bierze!!!! Wieczne problemy z grą i do tego wielokrotne bany ze wychodzenie z gry chociaż wieczne problemy są po ich stronie!!! Dosłownie odechciewa się w to grać.

• Devil1797's avatar
    Devil1797
    New Novice
    3 years ago
    @KIO1984P Do tego mam ten sam problem i ten sam błąd nie tylko na moim komputerze lecz na komputerze obok również. Ewidentnie problem po ich stronie niestety winę zwalają zawsze na graczy. Dziś już kilkukrotnie miałem ten sam błąd na dwóch komputerach na różnych kontach. BRAK SŁÓW!!!!

About Apex Legends Problemy techniczne i błędy

Masz problemy z Apex Legends? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.2,434 PostsLatest Activity: 2 months ago