Forum Discussion
Wiem że to może zabrzmieć dziwnie ale masz w opcjach konsoli włączone 4k i inne cukierki przez które "słodycz" ma się wylewać z ekranu i jaki profil tv/monitora masz ustawione?
Nie nie mam nic włączonego ponieważ posiadam tv full HD a jeśli chodzi o ustawienia TV to nic nie grzebałem nawet resetowałem tv wielokrotnie , używam opcji GRY i nic tam nie zmieniałem . W konsoli mam ustawioną rozdzielczość na full HD w zasadzie to wszystko. Ale jeszcze dziś to sprawdzę dokładnie i dam znać . Nie zauważyłem opóźnień w reakcji pada .
I z ciekawości zapytam jak na konsoli pingujesz połączenie konsola-serwer skoro nie znasz adresu serwera?
Pingowałem wg adresu producenta gry EA Europa 159.153.72.252 ( nie wiem jak sprawdzić samemu z jakim serwerem łączę się w danym momencie ? proszę o pomoc) Kilku krotnie dzwoniłem do EA aby pomogli rozwiązać problem lecz często zwalali winę oraz odpowiedzialność na dostawcę Internetu ( ISP ) co nie jest prawdą dostawca sprawdzony i również pomagali zweryfikować połączenie z w/w wskazanym adresem ( bo innych nie znam) . ISP jest gotowy pomóc dalej lecz potrzebuje dokładnej domeny serwera z którym się łączę lub adresu IP serwera . Nie posiadam utraty pakietów. Sam nie wiem co robić .
Czasami jest tak że gra chodzi płynnie ale są regularnie w różnych odstępach zacięcia obrazu, kilka podczas rozgrywki ( zatrzymanie obrazu na ułamek sekundy ) a czasami klat kuje obraz przy gwałtownym rozglądaniu się na boki . A dość powtarzalnie zaczynają się problemy gdy zakładam lub dołączam do grupy z kolegami .Co mogę zrobić ?
Spróbuj też włączyć tylko UPnP lub tylko ustawić DHCP na IP konsoli i upewnij się że masz ipv4. Włączenie obu czasem działa tak że upnp i dhcp się nie dogadują i może być konflikt. Jeżeli chodzi o ipv4 to zazwyczaj z upc i chyba orange są problemy jak jest inne ale warto spróbować.
- 5 years ago@Rydzu2015 ą więc wyłączyłem Upnp grałem przez sam DHCP - pogorszyło się . Grałem przez upnp z rezerwacją adresu DHCP dla konsoli - poprawa , bez rezerwacji adresu - pogorszenie . Podpiąłem konsolę tylko pod modem od dostawcy gra działała dobrze ale zacięcia obrazu również występują . Problem jest najbardziej zauważalny kiedy wchodzę ze znajomymi do gry w trzy osoby wtedy zaczyna się nasilać problem "zatrzymania " ora lekkiego "klatkarzu " w grze ☹️. Patrzyłem w tv wszystko ustawione wg producenta na auto+ profil GRY . TV full HD 100 Hz 2009 rok . Fakt próbowałem zrobić aktualizację tv lecz się nie powiodła ? Ale problem pokazałby się również w innych grach ? Inne gry działają płynnie bez zacięć (minecraft,fortnite, doom external) To co teraz zrobiłem to włączyłem w routerze DMZ dla IP konsoli oraz wyłączyłem upnp oraz rezerwację DHCP dla konsoli. Pogram kilka wieczorów i zobaczymy co wyjdzie . Widzę że w 7 sezonie poprawiła się lekko latencja podczas rozgrywki ale zacięcia dalej występują . ☹️
- Rydzu20155 years agoSeasoned Ace@MazurcatPL u mnie brak rezerwacji dhcp dla konsoli skutkuje tym że nikt mnie ani ja nikogo nie słyszę na czacie.
About Apex Legends Problemy techniczne i błędy
Recent Discussions
- 24 hours ago
- 22 days ago
- 2 months ago
- 2 months ago