Forum Discussion
- 4 years ago
Ja też mam internet T-Mobile
Ja mam cały czas lagi bo serwery to Amsterdam albo Fran utrata pakietu niby 10% Ale lagi w * przy pingu 60
Dajcie serwer Bliżej POLSKI Albo nawet w Polsce. to bedzie git :D
Mam lvl 90 prawie 200 godzin i uj pierd. nie zagram już wiecej w to * co się zacina nom stop!
- 4 years ago
T-mobile ma strasznie słabe połączenie z Cogent Communication a serwery Apex Legends z Londynu zwracają trasę do sieci T-Mobile przez Cogent, a T-Mobile ma tam dobry ping, ale utratę pakietów i po 1Mb/s przepustowości.
Rozwiązaniem jest by T-Mobile normalnie zaczęło się wymieniać ruchem z Cogent albo by Apex Legends zmieniło trasę zwrotną do sieci T-Mobile z serwerów z Londynu na np. Telię albo Lumen/Level3 z Cogent.
Czy ktoś z EA jest w stanie napisać, czy jest taka możliwość z Waszej strony, bo powinna? Tylko dużo z tym zachodu, a niestety T-mobile tego nie zmieni bez zmian w polityce routingowej.
Jak nie będzie zmiany z jednej albo drugiej strony, to nic się nie zmieni i gry będą losowe, kwestia farta czy nie trafi się na serwer z Londynu, chyba, że wprowadzicie opcję, by zablokować dane serwery i np. by można było wybrać, by nie łączyło Nas z serwerami z Londynu.
Wam jako EA/Apex Legends też powinno na tym zależeć, by było dobre połączenie danej sieci z Waszymi serwerami.
Szkoda tylko, że tu ciężko się od Was czegoś dowiedzieć, bo odpisującie po miesiącach czasu albo wcale.