Forum Discussion

RoShkoShny's avatar
4 years ago

Wasza gra zmienia ustawienia wyświetlania i czułości myszki

Kolejny dzień kolejny problem, którego jeszcze nikt nie zgłosił od daty premiery.

Za każdym razem kiedy włączam komputer i grę APEX spotykam się brakiem synchronizacji , przy szybszym poruszaniu myszki obraz jest rozrywany, tak jakby, mimo że mój monitor ma 1ms czasu reakcji oraz antilag, więc obraz powinien wyglądać płynniej niż na synchronizacji pionowej.

Jest jedno rozwiązanie, muszę wyjść do pulpitu, poprzestawiać ustawienia wyświetlania monitora lub w sterownikach i wejść ponownie do gry, wtedy wszystko wraca do normy. Co nie zmienia faktu że wasza gra zmienia jakieś ustawienia za każdym razem kiedy zresetuje system.

7 Replies

• @RoShkoShny  Witaj 🙂. Czy mógłbyś wysłać swoje ustawienia w panelu sterowania Nvidia, wtedy mógłbym zobaczyć co może powodować problem. Jeśli chcesz możesz skorzystać z moich ustawień które zamieszczę w tym wątku , są to ustawienia pod maksymalna wydajność i jak największą ilość klatek. Pozdrawiam 🙂

• Sterowniki są od AMD, wszystkie opcje są wyłączone oprócz antilag. W grze vsync off, monitor 1ms + antylag

Ja nie mam problemu z ilością klatek, są zablokowane na 143kl w grze, żeby zniwelować opóźnienia, mimo to grafika smuży i występuje tzw ghosting. Dopiero restart gry pomaga

• Chytrooki's avatar
    Chytrooki
    Hero+
    4 years ago
    @RoShkoShny przeinstalowałeś grę? Być może to jest jakiś błąd. Wiem że to głupie ale proponuje format😄. Zawsze pomaga😜. Bo skoro 99.9% osób na świecie nie ma takiego problemu to być może masz coś popsute. Trudno powiedzieć dlaczego ustawienia się resetuje. Próbowałeś odinstalować sterowniki do karty graficznej AMD wyczyścić folder temp i zainstalować sterowniki ponowie?
  • Kiedyś robiłem formaty dysku żeby to sprawdzić. Oprócz tego że zabierało to kupę czasu mimo dysku m2 Wszystko na początku grało, a następnego dnia znowu to samo

Czuje się jak jakiś tester beta ustawień płynności. Wcześniej grałem na 1.5 aim, i już schodzę na 0.8. Każdego dnia gra mi się inaczej.

• Chytrooki's avatar
    Chytrooki
    Hero+
    4 years ago
    @RoShkoShny Nie potrafię Ciebie zrozumieć. Jak niemasz płynność w grze to zmieniasz sensitiva? Jeśli zmieniasz czułość zawsze gra się inaczej :D. Tak działa pamięć mięśniowa .Do nowych ustawień musisz sie przyzwyczaić. A tak serio jeśli występuje tzw. ghosting jak to określiłeś. Byłbyś wstanie zrobić zdjęcie, ewentualnie nagraj film i zademonstruj to z czym masz problem bo naprawdę nie potrafię zrozumieć co jest nie tak. Ghosting wygląda tak jak na tym filmiku - https://www.youtube.com/watch?v=vaAQncTc7B8
  • Dokładnie nie mam płynności i muszę zmieniać sensitiva i właśnie problem w tym że nie mogę wytrenować pamięci, bo cały czas bawię się ustawieniami. Spróbuję coś nagrać, jak będę miał czas

• @RoShkoShny próbowałeś tak dostosować ustawienia żeby nie używać synchronizacji pionowej? Słyszałem że podobno to ona powoduje tego typu problemy w szczególności z celowaniem

Featured Places

Node avatar for Apex Legends Problemy techniczne i błędy

Apex Legends Problemy techniczne i błędy

Masz problemy z Apex Legends? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.Latest Activity: 2 years ago
2,468 Posts