Forum Discussion

Miauczek_R's avatar
Miauczek_R
Newcomer
22 hours ago

Wieczne problemy Apex

Witam, zacznę od razu. Notorycznie dobiera mi graczy, którzy grać zespołowo nie potrafią. Jak widać na załączonym pliku ja mam platynę, drugi ma złoto a trzeci srebro. Tak ma wyglądać dobieranie graczy ? 90% mam zespól nie potrafiących grać, strzelać i robić tzn. akcję. Lądują tam gdzie są 6 drużyn co utrudnia zbieranie broni itp. Na grę trzeba czekać 2 minuty i tyle samo trwa rozgrywka przez takich ludzi.  Przeciwnicy - jeden strzał i jestem powalony ? Dlaczego jak ja tak robię z tej samej broni to przeciwnik dalej żyje ? Z roku na rok gra staje się dosyć trudniejsza, więcej cheaterów i dobieranie graczy na poziomie utrudniania rozgrywki. Zgłasza wam się problem, macie to gdzieś. Kiedyś mogłem powalić 11 graczy. Teraz? Z dwoma w trybie rankingowym jest ciężko. Problemem kolejnym są dłuższe oczekiwanie na grę oraz wybieram 3 osoby to dobiera mi tylko jedną, co jestem zmuszony wyjść z rozgrywki i znowu dać (grać) I czekać kolejne dwie minuty. Wiele dziwnych sytuacji są w grze i nie tylko ja tak sądzę, robimy zgłoszenie i nie reagujecie. Totalnie odechciewa się grać. Dziwne ze z mojej drużyny maja platynę złoto itp a nie potrafią grać wiec jak oni to zdobyli ? Potrafiłem 3 razy z rzędu wygrać mecz a teraz? hahaha XD Raz może dwa w miesiącu. Nadmieniam, że gram o d 4-5 lat w Apexa więc ma jakieś doświadczenie. Z mojej strony to tyle bo nie mam nerwów ani do tej gry ani co całej administracji , która nie jest w stanie racjonalnie wytłumaczyć i pomoc czemu tak się dzieje. Szkoda, bo gra miała potencjał. 

1 Reply

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    1 hour ago

Hej Miauczek_R​ 

Dzięki za tak szczegółową wiadomość. Widać, że masz duże doświadczenie w grze i tym bardziej rozumiem, jak frustrujące mogą być takie sytuacje.

Matchmaking, balans drużyn czy odczucia związane z poziomem przeciwników to tematy, które regularnie się pojawiają i są dla zespołu bardzo istotne. System dobierania graczy nie opiera się wyłącznie na widocznej randze, dlatego czasem zestawienia mogą wyglądać nierówno, ale rozumiemy, że w praktyce może to odbierać przyjemność z gry.

Jeśli chodzi o kwestie takie jak „różnice w obrażeniach”, krótkie mecze czy podejrzenia nieuczciwej gry, to również są obszary, które są stale monitorowane i rozwijane. Każde zgłoszenie ma znaczenie, nawet jeśli efekty nie są od razu widoczne.

Doceniam, że mimo frustracji podzieliłeś się swoją opinią. Takie głosy pomagają wskazać, gdzie doświadczenie graczy wymaga poprawy. Przekazuję Twoje uwagi dalej.

Mam nadzieję, że kolejne rozgrywki będą już bardziej satysfakcjonujące.

Featured Places

Node avatar for Apex Legends Problemy techniczne i błędy

Apex Legends Problemy techniczne i błędy

Masz problemy z Apex Legends? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.Latest Activity: 1 hour ago
2,475 Posts