Forum Discussion

Pyrdel666's avatar
2 years ago
Solved

Błąd z dodawaniem znajomych z innej platformy.

Natknąłem się na problem z dodaniem znajomego z innej platformy. Ja gram na konsoli PlayStation5 (wersja z napędem, no i wersja gry na PS5), a kolega na Xboxie najnowszej generacji. Po dodaniu siebie do znajomych, zarówno u siebie jak i u niego jesteśmy nawzajem niewidoczni na liście. Choć byliśmy online w tym samym czasie i oboje mieliśmy włączony CrossPlay. Czy ktoś miał podobny problem ?

• Okazało się że problem bym gdzie indziej. Nie zgadzały się wersje gier które mieliśmy. Ja używałem tej na nową generację, a kolega na starą. Zamiast doszukiwać się problemu, mieliśmy sprawdzić to od razu 😅 w każdym razie dziękuję za pomoc. Problem rozwiązany.

6 Replies

• EA_Pulsar's avatar
    EA_Pulsar
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Cześć @Pyrdel666 

Sprawdźcie oboje czy wasze profile EA są ustawione jako publiczne. 

Aby zaktualizować ustawienia prywatności konta EA, otwórz ustawienia konta EA , a następnie przejdź do zakładki Ustawienia prywatności. Wybierz ustawienia, z których jesteś zadowolony, i poinformuj znajomych (i vice versa), w jaki sposób mogą Cię teraz wyszukiwać. 

W razie dalszych problemów wyłączcie tymczasowo CrossPlay i włącznie ponownie. 

Możecie też usunąć a następnie ponownie dodać znajomego do listy wysyłając zaproszenie ponownie. 

Warto sprawdzić również ustawienia prywatności konta na konsoli. 

Pozdrawiam,

EA_Pulsar

• Okazało się że problem bym gdzie indziej. Nie zgadzały się wersje gier które mieliśmy. Ja używałem tej na nową generację, a kolega na starą. Zamiast doszukiwać się problemu, mieliśmy sprawdzić to od razu 😅 w każdym razie dziękuję za pomoc. Problem rozwiązany.

• EA_Pulsar's avatar
    EA_Pulsar
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Dzięki za podzielenie się z nami tym rozwiązaniem 😉👍. Może ono pomóc innym graczom w podobnej sytuacji. 

Pozdrawiam,

EA_Pulsar

About Battlefield 2042

Dyskutuj o najnowszych wiadomościach i informacjach o grze Battlefield 2042 na forach społeczności.597 PostsLatest Activity: 3 days ago