Battlefield 2042 nie odpala przy uruchomieniu
Posiadam battlefielda na steamie. Przy uruchamianiu gry wyrzuca błąd pokazany na załączonym screenshocie. Wczoraj gierka odpalała , chodziła normlanie nic się nie działo. Dzisiaj gierka nie chce się załączyć , przed tym nie pobierałem żadnej aktualizacij , sterownikow dosłownice nic. Po tym jak gierka juz nie odpalała pobrałem gierke na nowo , sterowniki , anticheta i nic nie pomogło . próbowałem szukac rozwiazania na reddicie youtube tez nic nie znalazłem co mogłoby mi pomóc , prosze o znalezenie rozwiązania problemu .
Hej,
Spróbuj zacząć od weryfikacji plików na steamie oraz wyczyszczenia pamięci podręcznej aplikacji EA, która jest otwierana pomimo faktu, że posiadasz grę na steamie. Następnie uruchom obie aplikacje jako administrator i spróbuj włączyć grę.
Jeśli to nie wystarczy:
- Otwórz okno Konfiguracja systemu za pomocą skrótu Win + R, w oknie, które wyskoczy wpisz msconfig
- W zakładce usługi odznacz EABackgroundService
- Uruchom ponownie PC
- Wykonaj ponowną instalację anticheata poprzez jego launcher
- Wejdź do msconfig i zaznacz EABackgroundService
Jeszcze innym potencjalnym rozwiązaniem problemów z anticheatem jest wpisanie cmd w oknie uruchamiania, a następnie przy pomocy skrótu ctrl+shift+enter otwarcia kolejnego okna jako administrator. Następnie w wierszu poleceń wpisz fsutil resource setautoreset true C:\
(jeśli C jest dyskiem, na którym zainstalowany jest system)
Powodzenia!