Forum Discussion

Giercorz's avatar
2 years ago

Battlefield 2042 [PS5] rozłącza połączenie z serwerem, czarny ekran

Witam, 

Dość często bywa tak iż nie mogę połączyć się z serwerami Battlefield 2042 ponieważ w trakcie łączenia robi się czarny ekran i wyrzuca do głównego ekranu gry

Internet posiadam w Toya 1000/60 oczywiście konsola podpięta pod kabel 

To jest wina serwerów czy to może być po mojej stronie problem?

Pozdrawiam i dziękuję za pomoc

4 Replies

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Hej @Giercorz 

Dzięki za Twoje zgłoszenie i wybacz późną odpowiedź. 

Czy opisany przez Ciebie problem pojawia się nadal? 

Jakiś czas temu pojawiły się zgłoszenia pochodzące od użytkowników posiadających Internet od tego samego dostawcy. W przypadku niektórych problem udało się rozwiązać po krótkim kontakcie z nim. 

Link to wątku. 

• Niestety pojawia się nadal i okazuje się że to po prostu problem leży po stronie serwerów EA i nic się nie zrobi, są przeciążone / niestabilne, więc zabawa w poradnikach jest bez sensu, mija się z celem 

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Hej @Giercorz 

Taką odpowiedź otrzymałeś od dostawcy Internetu?

Dla testu jeśli masz taką możliwość połącz konsolę z Internetem poprzez hotspot utworzony z telefonu i daj nam znać czy problem pojawia się nadal. 

• Myślałem że dostawca ma znaczenie, lecz nie ma. Znajomi mają u różnych operatorów i ten problem tak że występuje. Wszelkie ustawienia w poradnikach mam, nic nie trzeba ustawiać a co do hotspot z fona tez raz zadziała a raz nie... Jedynie co działa by odblokować to uruchomić na początku tryb z Botami i później spróbować wbić na serwer, wtedy działa - jedyny sposób by wejść na serwer, by nie było czarnego ekranu i powrotu do ekranu glowngo. I tak dostawca też odpowiedział że wszystko jest w porządku, wina leży po stronie EA niestety ☹️ w innych tytułach tego nie mam jak np. Cod a szkodaaaa ... 

About Battlefield 2042

Dyskutuj o najnowszych wiadomościach i informacjach o grze Battlefield 2042 na forach społeczności.634 PostsLatest Activity: 2 hours ago