Forum Discussion

HaaV-prawdziwy's avatar
2 years ago
Solved

Battlefield cpu

Battlefield 2042 - resetuje komputer podczas uruchamiania. 

Mam nowy komputer, wszystkie sterowniki aktualne a sprzęt jest znacznie lepszy niż wymogi gry. Podczas włączania widzę jak cpu skacze mi do 100%. Nie jest to możliwe że mój procesor jest za słaby AMD Ryzen 5 5600X. 

Włączam przez origin grę, widzę ikonę ładowania i jakby mi zasilanie odłączyło i następuje reset PC.

Proszę o pomoc 

4 Replies

• Tak problem występuje nadal… zrobiłem już wszystkie aktualizacje , odinstalowałem grę i ściągnąłem jeszcze raz. Sprawdziłem inne gry to działają idealnie na wysokich ustawieniach (wiedźmin 3, cyberpunk, Red dead redemption 2) 

• Chytrooki's avatar
    Chytrooki
    Hero+
    2 years ago
    @HaaV-prawdziwy Witam. Masz włączony Docp w Biosie? To dziwny problem, jaka masz kartę graficzną? To laptop? Może dedykowana karta to integra. Battlefield jest gra procesorową. Jeśli grasz w rozdzielczości FullHD(1080p) twoje CPU będzie na pewno obciążone ja w 1440p mam 70%(Intel i7 12gen). Ogólnie Battlefield od premiery ma problem z procesorami AMD, poszukam czegoś na zagranicznym forum to Ci podeślę. Znajdziesz może tam jakieś rozwiązanie.

Featured Places

Node avatar for Battlefield 2042

Battlefield 2042

Dyskutuj o najnowszych wiadomościach i informacjach o grze Battlefield 2042 na forach społeczności.Latest Activity: 4 years ago
647 Posts