Forum Discussion
Pomijając kwestie bugów itp. to pare słów dodam od siebie. Mam nadzieję, że serio ktoś to jednak czyta później 🙂 Na Angielskojęzycznej części też coś chyba dodam na wszelki wypadek.
1) Nie rozumiem rezygnacji ze sprawdzonych mechanik z BF5.
Bieganie podczas czołgania, odrzucanie granatów, odskok na plecy, feeling pojazdów (ciężkie, dobrze opancerzone maszyny.. w nowym BFie czuję jakbym jeździł jakimś niedopracowanym pojazdem w grze, w której wrzucono pojazdy na ostatnią chwilę i nie dopracowano mechaniki całej).
No i gdzie budowa umocnień?! Przecież to był jeden z hitów w BF5! Jak można było z tego zrezygnować?
2) Regres jeśli chodzi o niszczenie budynków, to bardziej wygląda jakby gra bazowała na BF3.. cofka o X lat wstecz jednak, tak samo np z niszczeniem drzew z tego co zauważylem.
3) Podział na specjalistów (trochę podpunkt 1).
Tego to już kompletnie nie rozumiem :D Pewnie chodzi o hajs żeby nowych specjalistów wciskać graczom za pieniądze? W każdym razie regres totalny dla mnie. Gra zamienia się w bieganinę klonów, ogranicza wolność graczy jeśli chodzi o wybór i customizację. Nie można było po prostu wrzucić tych gadżetów dodatkowo do wyboru w menu oporządzenia? W BF5 grając assaultem mogłem zniszczyć czołg w pojedynkę mając odpowiednie gadżety i to bez uzupełniania ammo. A tutaj mogę o tym zapomnieć. Ja nie chcę biegać jako Boris tylko jako OFFik, nie interesuje mnie historia i otoczka cała dorabiana do jakiejś postaci w grze. to Multi a nie single player..
4) Amunicja i apteczki. Pomijając to, że nie ma jak doprosić się o nie (brak czatu, brak menu rozkazów) to gracze ich praktycznie nie używają. Od środy do soboty tylko 2 razy uzupełniłem rakiety :D Tak to musiałem zbierać amunicję po wrogach. Poza tym te 3-4 magazynki na start to jakiś żart! Czy DICE wie ile amunicji zabiera ze sobą żołnierz na sam patrol?? Biorąc pod uwagę to, że czasem trzeba wystrzelić około połowy magazynka (albo 1/3) żeby kogoś ubić to te 3-4 magazynki to jakaś kpina. Pojazdom dajecie nielimitowane ammo a "p... biedna piechota" ma się bujać z 3 magazynkami i chyba 3 rakietami. Super, pozdrawiam DICE! Jeszcze jakby były te skrzynie z amunicją na punktach..
5) Tutaj wrzucam link do jednego forum gdzie pokazują czego brakuje względem BF5. O ile parę rzeczy mogą dodać (damage info, medycy w poblizu) to na resztę jakoś nie liczę :/ a szkoda, że z tego zrezygnowano.
https://www.reddit.com/r/battlefield2042/comments/q4lamb/features_from_older_bf_games_that_were_removed/?utm_medium=android_app&utm_source=share
Mam nadzieję, że link nie łamie zasad. Niestety nie da się przenieść samego filmu, w razie czego proszę o usunięcie samego linku jeśli okaże się problemem.
6) Liczba pojazdów. Duża mapa, 64 vs 64 i tylko dwa pojazd opancerzone do wyboru (pelotka i czołg). Serio? XD To na BF5 czasem po jednej stronie były i 3-4 czołgi (Iwo Jima, Wyspa Wake, Pacyfik). Podobało mi się to, że przy przejęciu punktu można było dostać jeden pojazd więcej. To robiło różnicę i zachęcało nawet do utrzymywania lub zdobywania poszczególnych punktów.
7) Rezygnacja z punktów drużynowych i wzywania wsparcia. Też to było świetne w BF5, a nagle tutaj DICE się z tego wycofało. Czemu? Za dużo słabych graczy narzekało? Wystarczyło to dostosować pod 128 osób, a nie.. jeszcze jakby chociaż rola dowódcy tutaj była. Słabo to wyszło.
Na ten moment to tyle, ale pewnie coś dodam jak sobie przypomnę :P
About Battlefield 2042
Recent Discussions
- 12 days ago
- 19 days ago
- 23 days ago
Wojownik na kołach
Solved25 days ago