Forum Discussion
Battlefield-em?
- 5 years ago
Brak punktów drużynowych to świetna sprawa! Nie rozumiem poprzednich wypowiedzi. Wcześniej było tak, że kupować za punkty mógł tylko dowódca - w bf42 każdy może przywołać pojazd i dla mnie to jest super. Nie chciałbym, żeby 1 gracz z 4 miał możliwość przyzywania pojazdów, a pozostali nie - jakaś równowaga musi być, więc w mojej opinii dali dobre rozwiązanie.
A nowi specjaliści to * sprawa. W poprzednich edycjach właśnie tego mi brakowało, a nie podział na sztywne klasy. Teraz można grać wsparciem z pistoletem maszynowym, albo szturmowcem z snajperką. Jest możliwość grania dowolnym specjalistą, który ma własne unikalne umiejętności, a dodatkowo można ich wyposażyć w dowolnie wybrany zestaw broni.
Dla mnie bf42 to coś nowego, ale zgodzę się z jednym - brakuje mi sprawdzonych rozwiązań z poprzedniej serii np. umocnień, leżenie na plecach, wychylanie z za rogu, większej destrukcji otoczenia, animacji np. odrzutu od wybuchów, strzelanie w granaty w powietrzu i ich wybuch, stacje zaopatrzenia.
- 5 years ago@drabo89
1) Punkty drużynowe
Jasne, częściowo masz rację. Z drugiej strony BF zawsze wspierać miał teamplay. Poza tym te czołgi/pojazdy które wzywa się w BF2042 to pochodzą z ogólnej puli pojazdów. Czołgi w BF5 wzywane przez dowódcę pochodziły z dodatkowej puli, co też było spoko. Do tego różniły się jednak znacząco od tych podstawowych :D No i jednak braku artylerii/V2 to szkoda bo ogarnięty dowódca mógł tym wiele zmienić. Nawet zrzuceniem zasłony dymnej. Mi tam jednak tego będzie brakować bo to było jakieś urozmaicenie i premiowało grę drużynową.
2) Specjaliści
Szkoda jednak, że na mapie zamienia się to w bieganinę klonów. Te unikalne zdolności można było zamienić w perk do wyboru dla danej klasy. Widać, że twórcy pogubili się i chcieli zrobić misz-masz z Apexa, Rainbow Six, CoDa i BF. Koniec końców kiedy robisz coś dla wszystkich to wychodzi papka, którą mało kto przyjmie z zadowoleniem. Papka bez własnej tożsamości i ignorująca to co zapoczątkowała seria Battlefield.
3) Chociaż w tym się zgadzamy :D Ja to nawet bym przebolał przesuniętą premierę byleby tylko dostać coś znacznie lepszego od tego co zaprezentowano w becie. Nie wiem czy społeczność po raz kolejny dobrze przyjmie grę pełną błędów i okrojoną z funkcji (tak jak to było w BF5 itd.)
About Battlefield 2042
Recent Discussions
- 12 days ago
- 19 days ago
- 23 days ago
Wojownik na kołach
Solved25 days ago