Forum Discussion

miuzik30's avatar
4 years ago

bf 2042 gra się nie uruchamia

dobry wieczor gralem 3 dni w gre wszysto bylo ok gra działała itd od wczoraj nie da sie jej uruchomic zrobilem wszystko jak bylo pisane na forum czyszczenie plikow itd nic nie dalo odinstalowalem gre i ponownie zainstalowalem nadal nie dziala prosze o rozwiazanie problemu albo usuwam gre i bede żądał zwrotu pieniadzy nie po to kupilem gre i pakiet ulepszan aby nie moc w nia grac pozdrawiam

4 Replies

• Mam ten sam problem od samego początku, gra raz się włacza raz nie i nie wiem od czego to zależy, wszystkie inne gry chodzą normalnie, prędkość internetu prawie 100mb/s. Próbuje włączyć jakąś mapę w grze online, odlicza do załadowania po czym jest czarny ekran i wywala mnie znów do hangaru gdzie stoi postać i wybieram rozgrywkę jeszcze raz,,, i tak w kółko. Są dni że próbowałem się połączyć przez 4h i się nie dało, a odpalam CODA albo FIFE i wszystko śmiga normalnie 

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    4 years ago

Hej @miuzik30 

Dzięki za Twoje zgłoszenie. 

Czy mógłbyś powiedzieć nam czy oprócz czyszczenia pamięci podręcznej, oraz ponownej instalacji wykonywałeś jakieś inne dodatkowe kroki? Jeśli tak, najlepiej byłoby jeśli powiedziałbyś nam jakie kroki konkretnie wykonywałeś dotychczas. 

Jeśli wcześniej ich nie wykonałeś sprawdź poniższe kroki: 

• aktualizacja sterownika karty graficznej 
    • sprowadzenie gry do domyślnych ustawień poprzez zmianę nazwy folderu Battlefield 2042 w Dokumentach 
    • uruchomienie komputera w trybie czystego rozruchu
    • uruchomienie gry, oraz klienta (Origin, EA Desktop, Steam etc) jako administrator + zmiana ustawień kontroli konta użytkownika

@makielamat problem związany z powracaniem do menu jest aktualnie analizowany przez nasze zespoły. Jednym z obejść znalezionych przez społeczność jest przypisanie statycznego adresu IP dla komputera.

• Prawie trzy lata minęły a wy dalej macie z tym problem, szukam i szukam rozwiązań i nic nie mogę znaleźć. Zrobili byście coś z tym w końcu bo widzę że sporo osób ma problem a nikt włącznie z wami nie wie co z tym zrobić. 

PS. Z wcześniejszymi częściami BF też był problem z łączeniem się do serwerów EA.

• Revan2000s's avatar
    Revan2000s
    Hero+
    2 years ago

@fabikob85 prosimy o nie podbijanie tak starych postów, jeśli masz jakiś problem stwórz nowy wątek w odpowiednim miejscu.

About Battlefield 2042

Dyskutuj o najnowszych wiadomościach i informacjach o grze Battlefield 2042 na forach społeczności.644 PostsLatest Activity: 8 days ago