7 months ago
BF 2042 problem
Witam. Mam Problem z Bf 2042 zmieniłem karte z rx 6700xt OC 12Gb na rtx3080ti 12GB Usunałem stare sterowniki wgrałem najnowsze do rtx Gierka dużo utraciła na jakości i pojawiły sie tzw lagi Reszt...
@Ma_fiux2000 Witam Witam! W pierwszej kolejności sprawdź czy masz zaktualizowany Bios. W biosie włącz profil X.M.P/DOCP, po zmianie karty mógł nastąpić reset i ramy mogą pracować na mniejszym taktowaniu. Sprawdź czy masz włączony ReSize Bar.
Sprawdź czy masz włączony H. A. G. S!
W Windows musisz otworzyć Ustawienia systemu Windows, wybierając ikonę koła zębatego w menu Start. Przejść do sekcji „System” i wybrać „Wyświetlacz”. Na dole, po prawej stronie należy znaleźć i kliknąć na „Ustawienia grafiki”. Tutaj powinna znajdować się opcja „Planowanie przyspieszanego sprzętowo procesora GPU”, którą należy włączyć.
Jeśli chodzi o zmianę karty graficznej musisz odinstalować stara kartę graficzną programem DDU. Którego można pobrać z https://www.guru3d.com/download/display-driver-uninstaller-download/
Program poprawnie usuwa stara kartę graficzną z systemu zwykle odinstalowanie bez problemu może powodować konflikt Na twoim miejscu zrobiłbym format i zmienił wszystko w Biosie tak jak napisałem wyżej.