Forum Discussion

matip4's avatar
4 years ago

BF2042 nie uruchamia się po patchu

Witam serdecznie,

Mam problem z uruchomieniem gry po dzisiejszym patchu. Mianowicie po próbie uruchomienia gry ( przez EA App) otrzymuję komunikat:

Nie udało się uruchomić gry

Double-check you connection, or try again later

Próbowałem oczywiście także przez Origin to tylko pokazuje się ekran startowy BF2042 z uzupełnijącym się paskiem i po chwili wywala do Origina.

Przed aktualizacją nie miałem problemu z grą (30h rozegrane), teraz nawet jej uruchomić nie mogę.

Posiadam abonament EA Pro.

Proszę o rozwiązanie problemu.

Pozdrawiam

5 Replies

• matip4's avatar
    matip4
    4 years ago

Niestety podane rozwiązanie nie pomogło.  Po przejrzeniu forum z podobnym problemem nie udało mi się go w pełni rozwiązać. Natomiast obszedłem problem stwarzając nowe konto WIndows i poprzez uruchomienie BF2042 jako inny użytkownik (nowy stworzony) gra działa. Wygląda na to, że gra po aktualizacji ma problem z profilem użytkownika. Może komuś to pomoże na przyszłość w przypadku podobnego błędu. Mam nadzieję, że kolejna aktualizacja poprawi takie rodzaju problemy.

• Guzik, mam taki sam błąd. Reinstalacji apki i gry nic nie dała, nowe sterowniki też nic, wyczyszczenie pamięci podręcznej lipa, nawet zmiana na wspieranie Beta języków nie pomogło. Na Originie wszystko działo na tiptop, a po przejściu na wadliwą apkę, wszystko siadło, zero poprawy od beta wersji.

[EDIT]

Spróbujcie w C:\Program Files\Electronic Arts\EA Desktop\EA Desktop, zmienić by EADesktop.exe był odpalany, zawsze z uprawnieniami administratora, o dziwo mi to zadziałało.

PS: EALauncher.exe ustawcie tak samo.

• Chytrooki's avatar
    Chytrooki
    Hero+
    2 years ago
    @Slider2142PL Niestety przejście z Origin na EA App przy zainstalowanej grze na Origin, będzie powodować problemy prędzej czy później. Zalecam format. Można spróbować usunąć wszystkie gry i programy od EA programem Wise przy okazji wyczyści pozostałości w rejestrze dodatkowo folder usuń folder temp. Przystąp do ponownej instalacji EA App i BF2042. Osobiście korzystam z EA App od Listopada 2021 kiedy kupiłem nowy komputer. Nie mam żadnych problemów.

Featured Places

Node avatar for Battlefield 2042

Battlefield 2042

Dyskutuj o najnowszych wiadomościach i informacjach o grze Battlefield 2042 na forach społeczności.Latest Activity: 4 years ago
647 Posts