Forum Discussion

ZOLTEK_UWU's avatar
5 years ago
Solved

Czy na moim komputerze pójdzie Battlefield 2042

Witam mam dość absurdalne pytanie ale liczę że ktoś będzie w stanie na oko mi odpowiedzieć. A więc mój komputer posiada 16GB ramu procesor:Ryzen 3400G i pytanie brzmi czy jest szansa że nowy Battlefield mi pójdzie?

• Chytrooki's avatar
    Chytrooki
    5 years ago
    @ZOLTEK_UWU No to kiepska sytuacja. Jeśli będziesz chciał kupić kartę która będzie dobrze współpracował z procesorem najlepszym stosunkiem jakości do ceny będzie wybranie RX5600 XT/GTX1660TI w ostateczności najtańszy RX580. Aktualnie ceny kart graficznych są bardzo wysokie i de facto nie opłaca się kupować. Sytuacja ma się poprawić pod koniec roku.

10 Replies

• @ZOLTEK_UWU Witaj🙂. Sugerując się aktualnymi wymaganiami sprzętowymi z fazy testowej ,twój procesor da sobie radę. Zapomniałeś podać jaka masz kartę graficzną a to ona gra pierwsze skrzypce 😁.
  • Chytrooki's avatar
    Chytrooki
    Hero+
    5 years ago
    @ZOLTEK_UWU No to kiepska sytuacja. Jeśli będziesz chciał kupić kartę która będzie dobrze współpracował z procesorem najlepszym stosunkiem jakości do ceny będzie wybranie RX5600 XT/GTX1660TI w ostateczności najtańszy RX580. Aktualnie ceny kart graficznych są bardzo wysokie i de facto nie opłaca się kupować. Sytuacja ma się poprawić pod koniec roku.
  • Cyrtafix's avatar
    Cyrtafix
    5 years ago

Niż 1660ti lepiej 2060 ale fakt bez grafiki to nawet na minimalnych nie pograsz komfortowo. Sugerowane abyś zakupił kartę graficzną. Oczywiście przed jej zakupe zweryfikuj czy nie będą wymagane zamiany innych podzespołów takich jak, np. zasilacz

• Chytrooki's avatar
    Chytrooki
    Hero+
    5 years ago

@Cyrtafixw przypadku jego procesora RTX 2060 może powodować wąskie gardło. Raczej nie jest to rekomendowana karta pod jego procesor. Będzie działać ale mogą występować problemy z wydajnością w niektórych grach a w szczególności w nowych tytułach shuttering, dropy fps itp. Jeśli miałby zamiar kupić RTX 2060 to musi podkręcić procesor do 4,0-4,2Ghz zniewulje to efekt wąskiego gardła. Lepszym wyborem w tej samej cenie jest RX-5700-XT🙂. 

https://gpu.userbenchmark.com/Compare/Nvidia-RTX-2060-vs-AMD-RX-5700-XT/4034vs4045

• @Chytrooki Dobra wielkie dzięki. Ale jeszcze chciałbym zapytać bo 11 sierpnia ma mieć premiera RX 6600 XT myślisz że to też dobry wybór

• Chytrooki's avatar
    Chytrooki
    Hero+
    5 years ago
    @ZOLTEK_UWU Ło panie to jest lepsza karta niż te które zostały wymienione powyżej. Działać będzie ale nie w pełnym potencjale. Jak uda Ci się kupic w dniu premiery to pewnie że kupuj😄.Generalnie po nabyciu i zainstalowaniu karty sprawa będzie wyglądać następująco że karta będzie pracować z maksymalną możliwa mocą na która twój procesor jej pozwoli. Ta karta jest przedpremiera i ma porównywalną specyfikacje do RX 5700 XT. Na twoim miejscu szukał bym Radeona RX 6600 bez końcówki XT. Będzie tańsza i powinno być dobrze.

https://geex.x-kom.pl/wiadomosci/radeon-rx-6600-xt-prawdopodobna-specyfikacja-ceny/
  • @Chytrooki  dobra to jeszcze raz wielkie dzięki bo ja się średnio znam a teraz to już trochę wiem no tej RX 5700 XT nie ma obecnie w magazynach ale już jakoś sobie poradzę 

• Chytrooki's avatar
    Chytrooki
    Hero+
    5 years ago
    @ZOLTEK_UWU Spoczko. Tylko że ten RX 5700 XT to podobna specyfikacja jak 6600 XT która zaproponowaleś, a więc jeśli uda Ci się kupic kartę premierową to dobrze a w tej chwili karty graficzne rozchodzą się jak swieże bułeczki musisz być szybki w dniu premiery!

https://youtu.be/4uIpuJZUfvE

Powodzenia 😁
  • @Chytrooki witaj około 2 tygodnie temu doradzales mi jaką kartę do kupić do nowego Battlefielda i odzywam się z racji że cena RX 6600 XT bardzo szybko rośnie a 5700 nie zanosi się żeby był do kupienia w najbliższym czasie a zależało by mi kupić kartę do końca roku i czy mógłbyś doradzić jakąś inną kartę podobną do 5700? Pozdro 

About Battlefield 2042

Dyskutuj o najnowszych wiadomościach i informacjach o grze Battlefield 2042 na forach społeczności.625 PostsLatest Activity: 5 days ago