Forum Discussion

GrabarzGra's avatar
2 years ago

Długie wczytywanie tekstur

Witam

Czy ktoś z was też ma problem w grze z długim wczytywaniem się tekstur w grze?

RTX 4060 Ti

i5-9600K 3.70Ghz 

16 GB RAM 

8 Replies

• Hej,

Jeśli nie masz włączonego trybu pełnoekranowego to koniecznie go włącz. Wejdź także w Panel Sterowania Nvidia i w ustawieniach 3d ustaw Preferuj maksymalną wydajność trybu zarządzania energią.

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

@GrabarzGra Daj nam znać czy nadal potrzebujesz pomocy. Będziemy wdzięczni za aktualizację sytuacji.  

• Zrobiłem to co kolega napisał u góry ale niestety pomogło to na jakiś czas dalej jest to samo. Jest to na tyle uciążliwe że jak się tekstury nie załadują to przy wyjściu z rozgrywki jest czarny ekran i nic się nie dzieje 

• Cyrtafix's avatar
    Cyrtafix
    2 years ago

Na jakich ustawieniach graficznych grasz? Jak na low to przełącz na średnie i zweryfikuj.

• Tak też zrobiłem uruchomiłem grę zmieniłem ustawienia na średnie z low i gra chodziła dobrze ale dzisiaj znowu to samo 

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Hej @GrabarzGra 

Jeśli Twój komputer wyposażony jest w szybki dysk SSD i dotychczas była zainstalowana na innym sprawdź czy problem będzie pojawiał się po ponownej instalacji. 

• Odinstalowałem grę i zainstalowałem ją ponownie na dysku SSD. Uruchomiłem grę na ustawieniach średnich i wszystko działo prawidłowo do momentu zmiany postaci i jej wyglądu w grze nagle wszystkie tekstury znowu zaczeły się wczytywać i nie mogłem opuść meczu bo po wyjściu zrobił się czarny ekran 

• Akashari's avatar
    Akashari
    2 years ago

mam ten sam problem, poradziles sobie jakos ? tez 4060ti

Featured Places

Node avatar for Battlefield 2042

Battlefield 2042

Dyskutuj o najnowszych wiadomościach i informacjach o grze Battlefield 2042 na forach społeczności.Latest Activity: 4 years ago
647 Posts