Forum Discussion
12 Replies
- @dardevi88 jeśli ktoś miał podobnie i jakoś to ogarnął proszę o pomoc...bo już myślę o zwrocie tej gry
- EA_Kuba2 years ago
Community Manager
Hej @dardevi88
Wydzieliłem Twoje posty z innej dyskusji, gdzie ostatni komentarz został udzielony kilka miesięcy temu.
Czy opisany przez Ciebie problem pojawia się nadal?
Jeśli tak - prześlij nam proszę plik DxDiag.
Tak, dalej mam ten problem...
powtórzę, normalnie mogę grać w grę, tylko jak chce wyjść z gry , podczas kliknięcia na opcje "wyjść z gry" , wywala mi niebieski ekran , i reset PC
Zaraz prześle plik DxDiag
w załączniki plik...
w inne gry...nawet w BF5 czy BF4 nie mam tego problemu...ustawienia na max , temperatura normalna, i nic się nie dzieje ,
Tylko na BF 2042, a mam ją dopiero parę dni , mam takie jaja...
...grać mogę grać, lecz też nie zapisują mi się statystyki i i ile przegranych godzin na platformie EA....
z góry dziękuje za pomoc
- EA_Kuba2 years ago
Community Manager
Dzięki za dodatkowe informacje i plik DxDiag @dardevi88.
Na podstawie pliku DxDiag i informacji przez Ciebie podanych poproszę Cię o wykonanie poniższych kroków.
Z racji pojawienia się problemów z "blue screenem" zacznij proszę od sprawdzenia spójności plików systemowych za pomocą kontrolera plików:
W pliku DxDiag nie zauważyłem błędów związanych bezpośrednio z grą, nie mniej zauważyłem powtarzający się błąd z biblioteką ntdll.dll. Uszkodzenie tej biblioteki może wpływać na działanie programów, dlatego poproszę Cię o sprawdzenie czy problem będzie pojawiał się na nowo utworzonym koncie administratora na komputerze:
Tworzenie konta użytkownika lokalnego lub konta administratora w systemie Windows 10
Poproszę Cię jeszcze o sprawdzenie jakie błędy pojawiają się w "reliability monitor", na krótko przed wyłączeniem siękomputera.
- Naciśnij Windows+R
- Wpisz w oknie perfmon /rel i naciśnij Enter
Następnie wykonaj zrzut ekranu błędów i prześlij go nam.
Ostatecznie Twój DxDiag nie zawiera informacji na temat modelu płyty głównej, tylko informację na temat daty aktualizacji BIOS (03/19/21). Porównując tę datę z datą wydania Twojego procesora AMD Ryzen 9 5900X, zakładam, że istnieje aktualizacja BIOS. Nie mniej jest to tylko założenie. Sugerowałbym, abyś sprawdził czy nie ma aktualizacji BIOS dla Twojego systemu. W tym miejscu chciałbym też zaznaczyć, że aktualizacja BIOS jest dość zaawansowanym krokiem. Jeśli nie czujesz się na siłach w jego wykonaniu - pomiń go.
aktualnie sprawdziłem aktualizacje bios...i jest aktualny
w linku zdjęcie jaka płyta i wersja biosu..
zabieram się za kolejne kroki...
w załączniku zdjęcie z monitora
jpg opis