Forum Discussion

sovtware's avatar
2 years ago
Solved

Dot.: BF 2042 zacina się, nie da się grać

Cześć, mam to samo. Nie grałem około 8 dni. Po wejściu do "EA.app" zrobiłem aktualizację gry i od tej pory tnie na serwerze jak szalone. Aktualizacja widocznie spartaczona.

• Znalazłem rozwiązanie , które pomogło mi w rozgrywkach. Wina leży po stronie gry, wymuszenie directX 12, stąd  właśnie wychodzą w "casche" wysypki o tym znaczeniu. Wystarczy w pliku C: \Users \xXx\ Documents\ Battlefield 2042 \settings  "PROFSAVE_profile" - otwórz za pomocą dokument text lub world pad,  znaleźć nazwę  "GstRender.RaytracingAmbientOcclusion 0" i usunąć linijkę całkowicie. Restart systemu i można hulać. Pozdrawiam.

7 Replies

• @EA_Kuba Sterowniki zawsze mam na topie, dbam o system. Żadna z ikon ze screena się nie pokazuję.
    Nazwa płyty głównej MSI Z370 Gaming Plus (MS-7B61)
    Typ procesora HexaCore Intel Core i7-8700K, 4400 MHz (44 x 100)
    Ram DDR4 16GB 2400
    Karta wideo MSI RX 570 8GB (MS-V341)

Od tamtej pory wzmocniłem komputer o procesor.
    PS: Dzisiaj grałem z rana i było dobrze, po południu znowu zacinki i to tylko w tej wersji Battlefield 2024. Sprawdziłem inne części, nic takiego się nie dzieje. Dlatego śmiem stwierdzić, że serwer nie może udźwignąć cheaterów, którzy w tak zmodyfikowanej i napiętej detonacjami grze, wyniki mają cudowne po 100 zabić : 3 zgony.
  • Chytrooki's avatar
    Chytrooki
    Hero+
    2 years ago
    @sovtware W ustawieniach AMD masz włączoną funkcję anty-lag? Twój monitor ma Free Sync? Wywal pamięć podręczna EA App, folder BF2042 z Dokumentów. Pliki temp. Można je usunąć wpisując w wierszu poleceń %temp%. Usunąć można wszystko, co się będzie dało.
  • sovtware's avatar
    sovtware
    2 years ago

Bez zmian. Jak napisałem wcześniej, jednego dnia, godzinie, jest dobrze. Drugiego zgrzyty i przycinki, wina leży po stronie serwerów. Sprawdzałem u syna na komputerze i jego koncie, te same objawy.

• Znalazłem rozwiązanie , które pomogło mi w rozgrywkach. Wina leży po stronie gry, wymuszenie directX 12, stąd  właśnie wychodzą w "casche" wysypki o tym znaczeniu. Wystarczy w pliku C: \Users \xXx\ Documents\ Battlefield 2042 \settings  "PROFSAVE_profile" - otwórz za pomocą dokument text lub world pad,  znaleźć nazwę  "GstRender.RaytracingAmbientOcclusion 0" i usunąć linijkę całkowicie. Restart systemu i można hulać. Pozdrawiam.

About Battlefield 2042

Dyskutuj o najnowszych wiadomościach i informacjach o grze Battlefield 2042 na forach społeczności.596 PostsLatest Activity: 3 months ago