Forum Discussion

wojtekcbrf's avatar
2 years ago
Solved

Dot.: Nie udało się wczytać trwałych danych

Super, już 2 lata temu był problem i on nadal występuje. Wykupiłem EA play i nie mogę grać. Problem zgłaszałem na chacie online i tylko restarty mi proponuja które nic nie daja.

• Zainstalowałem Battlefielda 5, odnosnie 2042 nic nie robiłem, teraz 2042 połączył się 2 razy przy dwóch probach bez problemu( dzisiaj i wczoraj uruchomiałem dla próby), wiec chyba problem sam się rozwiazał. Sprawdzę jeszcze za kilka dni. Narazie pogram w BF 5.

5 Replies

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Hej @wojtekcbrf 

Wydzieliłem Twój post z innej dyskusji, gdzie ostatni komentarz został udzielony 2 lata temu. 

Powiedz nam proszę na jakiej platformie grasz i jakich kroków dotychczas próbowałeś.

• PC. wyłączałem Windows Defender i antivirus, restart komputera i routera, czyszczenie pamięci podręcznej aplikacji EA a także opcja naprawy plików. na kilkadziesiąt prób 3 razy udało mi się połączyć i zagrać. 

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    2 years ago

Dzięki za odpowiedź @wojtekcbrf

Sprawdź proszę czy problem będzie pojawiał się po zresetowaniu połączenia wedle instrukcji poniżej: 

Uruchamianie poleceń sieciowych

Spróbuj uruchomić te polecenia sieciowe, aby ręcznie zresetować stos TCP/IP, zwolnić i odnowić adres IP, opróżnić i zresetować pamięć podręczną funkcji rozpoznawania nazw klientów DNS:

1. W polu wyszukiwania na pasku zadań wpisz wiersz polecenia. Zostanie wyświetlony przycisk Wiersz polecenia. Po prawej stronie tego przycisku wybierz pozycję Uruchom jako administrator i> Tak.

2. W wierszu polecenia uruchom następujące polecenia we wskazanej kolejności, a następnie sprawdź, czy problem z połączeniem został rozwiązany:

• Wpisz netsh winsock reset i wybierz klawisz Enter.

• Wpisz netsh int ip reset and select Enter.

• Wpisz ipconfig /release i wybierz enter.

• Wpisz ipconfig /renew i wybierz enter.

• Wpisz ipconfig /flushdns i wybierz enter.

A następnie zresetuj router odłączając go od zasilania na kilka minut.

Następnie w samej grze wyłącz cross-play. 

• Zainstalowałem Battlefielda 5, odnosnie 2042 nic nie robiłem, teraz 2042 połączył się 2 razy przy dwóch probach bez problemu( dzisiaj i wczoraj uruchomiałem dla próby), wiec chyba problem sam się rozwiazał. Sprawdzę jeszcze za kilka dni. Narazie pogram w BF 5.

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    2 years ago

Dzięki za odpowiedź @wojtekcbrf, oznaczę Twój post jako rozwiązanie. 

Daj nam znać jeśli problem pojawi się ponownie. 

Featured Places

Node avatar for Battlefield 2042

Battlefield 2042

Dyskutuj o najnowszych wiadomościach i informacjach o grze Battlefield 2042 na forach społeczności.Latest Activity: 4 years ago
647 Posts