Forum Discussion
Ten błąd zaczął się pojawiać po ostatniej aktualizacji Battlefield 2042.
Inne części Battlefield działają poprawnie.
Na stronie EA zagranicznej jest "niby" opis naprawy,
ale pisał go jakiś amator suportu.
Naiwnie namawia do formatowania systemu.
Tutaj macie dokładną instrukcję, jak to uruchomić poprawnie.
PS: Mi gra działa, po dokładnym ustawieniu w biosie jak na filmiku.
A posiadam windows 10 64 bit.
- Baf0met3 months agoSeasoned Newcomer
warto dodać ze po takich zabawach grafika może ci nie wstać ze względu na stare klucze. niektóre karty jak moja GIGABIT H87-hd3 mimo secure boot na enable w statusie jest disable :/. pomijam juz fakt ze wystarczy zrobić w złej kolejności cos z poradnika EA i tez będziesz miał problem lub to ze nie każdy wie ze w jego kompie jest BIOS :D
dit: dodatkowo w poradnikach piszą żeby wyłączyc CSM , po tej operacji musiałem restartować bios przez wyjmowanie baterii bo po włączeniu kompa ekran gasł i nie dało sie wejść do biosu :/ . szkoda fajna gra a jestem weteranem od BC1 i przez głupia aktualizacje musze zakończyć przygodę z grą
edit 2: straciłem caly dzień wertując googla, fora i YT żeby to pozmieniać. okazuje sie ze przy wyłączeniu CSM karty graficzne z HDMI maja problem i nie widać ekranu startowego żeby wejść do biosa. na szczęście mam 2 i dziś odkryłem ze po DP monitor drugi działa gdzie wczoraj miałem laptop na nim odpalony z tad zabawa niepotrzebna z bateria. wyłaczenie CSM nie rozwiazalo problemu gdyż pojawil sie kolejny a mianowicie mimo ze secure boot był na enable to system biosu byl w trybie SETUP a powinien byc user zeby secure boot zadziała. aby zmienić to trzeba przejść w tryb custom ze stardar, zrestartować klucze , wrocić do standard i wtedy secure boot zaczyna dzialac. masakra ile sie z tym zeszło i zakładam ze trochę graczy Wam tym ruchem odpłynie :/
About Battlefield 2042
Recent Discussions
- 5 days ago
- 15 days ago
- 15 days ago