Forum Discussion

Pa1rat's avatar
4 years ago

Ikona 3 prostokątów

Ikona 3 żółtych prostokątów pojawia mi się na ekranie podczas gdy gra spada ponizej ok 50 fpsów. Gra staje się wtedy niegrywalna. Gdyby nie lagi przez to powodowane dało by się grać, ale przez ten problem czuje jakbym grał z pingiem ponad 500. Jaki jest tego powód? Dlaczego gra nie pozwala mi grać gdy fpsy spadają poniżej podane wartośći? 

5 Replies

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    4 years ago

Hej @Pa1rat 

Dzięki za odpowiedź i przesłanie pliku DxDiag.

Zauważyłem, że Twój system operacyjny nie jest zaktualizowany do najnowszej wersji, sprawdź czy nie masz oczekujących aktualizacji w Windows Update. W sekcji poświęconej błędom w DxDiag zauważyłem problemy z plikiem RazerCortex.exe. Wygląda na to, że jest to oprogramowanie do optymalizacji parametrów komputera pod kątem gier. Nie mniej jeśli jej działanie jest nie stabilne najlepiej będzie tę aplikację odinstalować/wyłączyć. 

• Zaktualizowałem Windows wyłączyłem cortex. Fpsy w grze wahają się pomiędzy 50/60. Jednak przy przejmowaniu punktów, lub w miejscach gdzie dzieje się "najwięcej" fps spadają do 40.

Gra nadal była by grywalna przy 40 fpsach gdyby nie pojawiająca się ikona spadku fpsów, przy której gra się zachowuje jakbym miał 500 pingu. Wszystkie rzeczy które podesłałeś zwiększyły trochę ilość srednich klatek w grze, jednak głowny problem pozostaje bez zmian.

• Chytrooki's avatar
    Chytrooki
    Hero+
    4 years ago
    @Pa1rat Spróbuj wyłączyć wszystkie nakładki w grze. Odinstaluj NVIDIA Exprince. Zobacz jak gra się zachowuje.

Featured Places

Node avatar for Battlefield 2042

Battlefield 2042

Dyskutuj o najnowszych wiadomościach i informacjach o grze Battlefield 2042 na forach społeczności.Latest Activity: 9 days ago
648 Posts