Forum Discussion

b5a492aab9ef82d's avatar
2 years ago

Nie mogę zainstalować Battlefield 2042 z płyty bo potrzebuje aplikacji Origin

WITAM! 

Borykam się z problemem, którego rozwiązania znaleźć nie mogę. Między innymi chodzi o to, że dostałem w prezencie "Battlefield'a 2042" w wersji pudełkowej z ośmioma płytami do instalacji, ale nie mogę jej zainstalowac gdyż potrzebna jest aplikacja origin której  już "tak jakby nie ma" bo jest EAGames. Posiadam aplikacje EA tak akropol i bez pobierania by się nie odbyło.. a po co jak mam to na płytach...

5 Replies

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Hej @b5a492aab9ef82dd 

Dzięki za Twoje zgłoszenie. 

W tej chwili, obawiam się, że najlepszym rozwiązaniem będzie pobranie gry bezpośrednio z aplikacji EA app. Umożliwi to zainstalowanie gry w najnowszej możliwej wersji wraz z aktualizacjami. 

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    2 years ago

@b5a492aab9ef82dd Jeśli post @EA_Kuba  odpowiedział na Twoje pytanie nie zapomnij oznaczyć go jako rozwiązanie. Jeśli jednak masz dodatkowe pytania lub potrzebujesz dalszej pomocy, śmiało daj nam znać 

• Internet wolałbym użyć do pobrania aktualizacji. Sama gra waży pewnie ponad 80GB. Czy naprawdę nie da się samej gry zainstalowac z płyty? A aktualizacje z internetu?

Jeżeli nie - to nie rozumiem po co jest sprzedawana w wersji pudełkowej skoro można zakupić wersję cyfrową  (czyli sam kod gry) i wtedy normalnie pobrać.

Jak już pisałem nie mam za dobrego internetu bo wykorzystuje hotspot z telefonu.

Ps. Posiadam również inne gry BF, jak "BF 1/3/4/5 które właśnie zakupiłem internetowo bez pudełka. 

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    2 years ago

Jeśli po zalogowaniu się do EA app tym samym adresem email/ EA ID jak do Origin i po włożeniu płyty do napędu, nie uda ci się przejść przez instalację BF 2042 z dysku, wówczas jedyną metodą będzie pobranie gry a następnie jej aktualizacja.

• Nonsens.. w jakim celu (w takim razie), jest sprzedaż pudełek z instalacją podstaw z gry?? Nie rozumiem. Człowiek kupuje i przepłaca, kosztem jakim?... #słabo "EA Games"!!

About Battlefield 2042

Dyskutuj o najnowszych wiadomościach i informacjach o grze Battlefield 2042 na forach społeczności.597 PostsLatest Activity: 2 days ago