Forum Discussion

RomanCrew7's avatar
2 years ago
Solved

Nie włącza się gra battlefield 2042

Produkt: Battlefield 2042
Platforma:Microsoft XBOX One
Podaj na jakiej platformie grasz? Microsoft Xbox One
Czy korzystasz z oprogramowania posiadającego nakładki? Nie
W jakiej części gry pojawia się problem? Menu gry
W którym menu gry byłeś/byłaś kiedy pojawił się problem? Przy logowaniu
Wybierz swój region Europa
Na którym serwerze się to stało?
Kiedy to się stało (dd.mm.rr. gg.mm) 29.08.2023
Opisz pokrótce napotkany błąd: Po kliknięciu start. Cały czas w kółko kręci się lądowanie strony. Zawsze 1 raz trzeba było ślepo klikać jakiś tryb gry żeby zadziałało (pojawia się ekran) czyli menu działa ale nic nie widzę oprócz ładowania strony. I dalej już ok. Przyzwyczaiłem się do tego i tak robiłem. Później przy włączeniu 2 lub 3 rozgrywki zaczęło wywalać grę. Dziś po update nic się już nie klika. Cały czas ładuje się, ale już tak w ślepo nic się nie włącza. Jest to jakaś masakra jeżeli chodzi o jakość pracy gry. Nie wiem za co są wydane ponad 300 zł.
Jak często występuje ten problem? 100%
W jaki sposób możemy odtworzyć ten problem? Mam wideo nagranie
Co się dzieje? Nie włącza się
Co powinno się stać? Nie pojawia się menu

Problem z grą jest od początku. Ale teraz nie działa w ogóle 

9 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Hej @RomanCrew7 

Dzięki za Twój post. 

Prześlij nam jeszcze, kroki które ewentualnie masz już za sobą i dodaj info. jaką wersję gry posiadasz (cyfrowa, na płycie).

Pozdrawiam,

_Kalina

• Tak, nadal nie działa gra. Mam w wersji elektronicznej bez dysku. Zakupiona na Xbox one. Cały czas kręci się ladowanie i nic nie mogę kliknąć.

• Wersja cyfrowa. Xbox one. Włączam grę obrazek (battlefield Redux 2042), potem naciśnij A lub zmień profil Y. Naciskam A. Łączenie z usługą online ładuje. Za chwile czarny ekran i znaczek ładowania. I nic. Wcześniej w ślepo włączałem jakiś tryb, za chwile pojawiał się obraz na etapie dopasowania drużyny i się grało. Teraz nic 

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    2 years ago

@RomanCrew7 dzięki za update odnośnie Twojego problemu.

Spróbuj zwolnić pamięć na dysku konsoli, jeśli miejsce na dysku jest już mocno ograniczone. 

Dodatkowo spróbuj wyłączyć konsolę i odłączyć ją od zasilania na 3 min.

Czy gra była już przeinstalowana? Jeśli tak czy po nowej instalacji gra działała lepiej?

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    2 years ago

zauważyłam, że na chwilę obecną nie otrzymaliśmy odpowiedzi od Ciebie. Postanowiłam oznaczyć kroki z mojego wcześniejszego wpisu jako rozwiązanie, ponieważ mogą być pomocne dla innych użytkowników. Jeśli jednak masz dodatkowe pytania lub potrzebujesz dalszej pomocy, śmiało daj nam znać 

Featured Places

Node avatar for Battlefield 2042

Battlefield 2042

Dyskutuj o najnowszych wiadomościach i informacjach o grze Battlefield 2042 na forach społeczności.Latest Activity: 4 years ago
647 Posts