Forum Discussion

thostus's avatar
2 years ago
Solved

Problem z instalacją gry w EA App na PC

Mam BF 2042 w pudełku na płytach. Z powodu wolnego łącza internetowego próbowałem zainstalować grę płyt, ale instaluje starą aplikację Origin, która z kolei wymusza aktualizację do EA app i nie pozwala na instalację z płyty. Więc zainstalowałem EA app i zaczołem pobierać grę. Po pobraniu (24h) gra zaczeła z automatu pobierać się ponownie! Po drugim razie ( w sumie 48h) znów po zakończeniu pobierania zaczeła pobierać się ponownie. Może mi ktoś wytłumaczyć jak BF 2042 zainstalować? Bo to po prostu śmieszne że kupiłem grę, a przez złą aplikację która nie jest stworzona dla osób z wolnym internetem (10mb) a zarazem braku możliwości instalacji z płyty nawet jej nie uruchomiłem

6 Replies

• thostus's avatar
    thostus
    2 years ago

Za późno, ale dzięki, w najbliższych dniach wypróbuje to rozwiązanie i podam tutaj jak się mi powiodło.

Jeszcze jedno pytanie. Mam dysk zewnętrzny SSD i chciałbym zrobić kopię zapasową gry sciągniętej przez aplikację EA( muszę to zrobić za zbyt wolny internet, nie z mojej winy tylko urzędników i polityków którzy nie chcą pociągnąc światłowodu o 800m) jak to zrobić? Po prostu skopiować pliki z katalogu na dysk zewnętrzny?

• Chytrooki's avatar
    Chytrooki
    Hero+
    2 years ago
    @thostus Myślę że nie będzie problemu z kopiowaniem gry z SSD. Będziesz tylko musiał zacząć instalacje gry przez EA APP, następnie wyłączyć aplikacje, skopiować grę do katalogu z pobieraną grą. Uruchomić EA APP ponownie, wtedy nastąpi weryfikacji plików. Tak jak napisał kolega wyżej, spróbuj wyczyścić pamięć podręczna 😉.
  • thostus's avatar
    thostus
    2 years ago

Dziękuje wszystkim. Wyczyszczenie cashe files z EA app naprawiło problem. Poprawna odpowiedź została już przez że mnie oznaczona, jeśli ktoś będzie miał podobny do mnie problem w przyszłości.

• EA_Pulsar's avatar
    EA_Pulsar
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Super! Dzięki piękne za podzielenie się z nami rozwiązaniem problemu!  😉👍 

Featured Places

Node avatar for Battlefield 2042

Battlefield 2042

Dyskutuj o najnowszych wiadomościach i informacjach o grze Battlefield 2042 na forach społeczności.Latest Activity: 4 years ago
647 Posts