Witam, mam problem, Battlefield 2042 na PS5, konsola zaktualizowana, gra tak samo, ale nie mogę nic odpalić, bo za każdą opcja co wybieram łączy mi się z playstation plus i wyskakuje aby wykupić jakiś pakiet, Obojętnie co wybiorę to samo ,, łącze online ,, i od razu playstation plus. Czy żeby zagrać trzeba to wykupić? pozdrawiam
Jeśli możesz to poproszę Cię o przesłanie linków do stron na których znalazłeś tę informację. Jeśli będą to oficjalne strony to zweryfikuję tę informację.
Battlefield 2042 nie posiada trybu jednego gracza (kampanii), tryb z botami jest trybem kooperacyjnym, gdzie Twoi znajomi mogą do Ciebie dołączyć podczas rozgrywki.
Pozwolę sobie również wypowiedzieć na tym temacie,
ponieważ również mam problem lecz nieco innego typu (zdjęcie poniżej)
Szybki opis.
Płyta z dysku skopiowana (gra włączona, tryb który można odpalić bez aktualizacji - taki wprowadzający) aktualizacja pobiera się w międzyczasie, tryb zbyt nudny - gra wyłączona, aktualizacja w trakcie pobierania nieco ponad 40gb, PS5 wprowadzone w stan uśpienia, po około 7-8h PS włączona ku mojemu zdziwieniu aktualizacji zostało jeszcze około 3gb do pobrania - nieco dziwne skoro mieszkam w Holandii i naprawdę mam mega dobry internet światłowodowy, lecz gdy ucieszony mówię wreszcie program włączając grę podczas ładowania wyskakuje błąd CE-100095-5 i komunikat nie można uruchomić gry lub aplikacji. Wszystko zrobiłem co zostało wyżej wymienione, przeinstalowałem gre, przywróciłem licencje, przywróciłem konsole do ustawień fabrycznych, zmieniałem internet i dalej to samo, czy mógłby ktoś mi doradzić co jeszcze mogę zrobić w tej sytuacji?
Dzięki za Twoje zgłoszenie i dokładny opis problemu.
Szukając rozwiązania tego problemu natknąłem się na rozwiązanie, którego nie ma w Twoim opisie jak i w krokach wymienionych w tym wątku.
Wyłącz konsolę, oraz router a następnie odłącz od zasilania na kilka minut (4-5). Po uruchomieniu konsoli upewnij się, że połączyła się w internetem i uruchom grę ponownie.
@mefiumountain ~ Jeśli nie masz PS plus nie zaczniesz rozgrywki wieloosobowej online, lecz gdy weźmiesz tryb Solo ( jest tam opcja zaprosić przyjaciół i grać przeciwko SI czy coś takiego - czyli jak nie zaprosisz będziesz sam przeciwko tzw botom, łatwy, średni, trudny - takie miałem poziomy i grałem 🙂
@EA_Kuba dzieki za szybka odpowiedz i pomoc, oczywiście zrobiłem wszystko to co napisałeś lecz niestety bez korzystnego efektu, udało mi się odpalić grę i grać online, lecz musiałem usunąć grę z PS5, zacząć ponowne pobieranie - lecz ostatnia aktualizacje wersje 10007+ wstrzymałem do pobierania zanim gra nie skopiuje się z płyty na dysk, włączyłem grę ( do samouczka ) przez czas kiedy pobierała się aktualizacja nie można było wyjść do menu głównego po prostu opcja niedostępna, po zainstalowaniu aktualizacji ukazała się możliwość wyjścia do menu, zalogowania się do EA oraz włączenia trybu online - działa wszystko jak należy, myśle ze problem był tego typu ze wszystko instalowało, aktualizowało sie na trybie spoczynku i dlatego wyszły takie hocki klocki … dzięki wielki za odpowiedz oraz udzieloną mi pomoc do zobaczenia w grze !!
@Rydzu2015Niekoniecznie, gra wymaga PS plus do rozgrywki multiplayer online - gra nie posiada rozgrywki signle player, lecz można włączyć tryb SOLO i można cieszyć się gra z botami.
@mefiumountainczytajmy ze zrozumieniem bardzo prosze wszystko jest opisane.
Kind regards M
About Battlefield 2042
Dyskutuj o najnowszych wiadomościach i informacjach o grze Battlefield 2042 na forach społeczności.625 PostsLatest Activity: 4 days ago