Forum Discussion

Re: Restart komputera - tylko na mapie Kosmodrom

@KotexPL 

Te zapętlenie dźwięku, to tak wygląda jakby coś nagle przeciążyło system ponad normę i doszło w końcu do restartu.

Poszperałem tu i ówdzie na temat gry, ale nikt nie zgłaszał takiego błędu jak Twój na mapie Kosmodrom, dziwny przypadek.

Ale jeszcze dokładnie przeanalizowałem DxDiag i jest kilka krytycznych błędów w Twoim systemie, w tym usługa dwm.exe odpowiedzialna za renderowanie efektów w systemie, miejmy nadzieję że naprawa systemu coś pomoże, warto to spróbować.

Programy antywirusowe też np. taki avast lub podobny, robi ostatnio bałagan i blokuje pliki, spróbować wyłączyć tego antywirusa na próbę (ten wbudowany w Microsoft jest ok i nie trzeba go wyłączać) i naprawić grę lub przeinstalować od nowa.

Naprawa systemu - Otwórz wiersz poleceń z uprawnieniami administratora (wystarczy kliknąć PPM na przycisk start i wybrać Wiersz Poleceń (administrator)) i wpisz:

Dism /Online /Cleanup-image /Restorehealth

Po zakończeniu pracy narzędzia Dism trzeba wpisać kolejne:

sfc /scannow

Narzędzie Sfc podejmie próbę naprawy systemu i po skończeniu uruchom system ponownie.

3 Replies

• @Narayen 

Naprawiłem system, ale co ciekawe DISM się zawiesił na 23.4%, poczytałem trochę i odpaliłem sam SFC - ten faktycznie znalazł jakiś krytyczny błąd po czym go naprawił (drugi i trzeci skan nie wykazał żadnych błędów). 

Właśnie jestem po trzech rozgrywkach na Kosmodromie, łącznie ponad godzina gry - raz, podczas drugiej rozgrywki (de facto najdłuższej) zdarzyło się, że dźwięk na chwilę się zloopował tak jakby system się przeciążył - ale gra się nie wysypała, po pół sekundy to ustało. Szczerze nie wiem, dlaczego tak się dzieje, dlaczego tylko na tej mapie - ale mogę grać, i nie wywaliło mnie. Wygląda na to, że problem jest rozwiązany, w razie czego gdyby wrócił to będę pisał znów. 

Dziękuję! 

• Narayen's avatar
    Narayen
    Legend
    4 years ago

@KotexPL 

Dzięki za informację i super, że wróciło do normy z grą i komputer jest już w miarę stabilny, cieszę się 🙂 . Jakby coś się działo z grą lub by się dalej powtórzyła sytuacja, to śmiało pisz.

Featured Places

Node avatar for Battlefield 2042

Battlefield 2042

Dyskutuj o najnowszych wiadomościach i informacjach o grze Battlefield 2042 na forach społeczności.Latest Activity: 4 years ago
647 Posts