Forum Discussion
Podzielam zdanie kolegi z postu powyżej. Nowi gracze którzy dopiero zaczęli przygodę od BF4 narzekali praktycznie na wszystko co stworzone zostało wcześniej i tym sposobem popsuto Battlefielda 4 jak i kolejne odsłony, aż do BF5. Bo za duże TTK, bo czołgi za OP, bo bronie za OP, muszą dostać nerfa. Niech ludzie się nauczą że bronie mają odrzut i każdy gracz profesjonalny szuka ustawień jak najlepszych, aby jak najlepiej kontrolować ten odrzut. Że pojazdy jak czołgi, śmigłowce, myśliwce, pelotki itp. są maszynami bojowymi i normalne jest to że zwykły piechur napotkawszy tą maszynę na swojej drodze nie ma żadnych szans. Natomiast na każdy pojazd, maszynę latającą można znaleźć sposób. Jak grałem w betę Battlefielf 2042 to czołgi szło super podchodzić i je niszczyć bez problemu z pozycji żołnierza, każdy helikopter da się także zniszczyć. Także deweloperzy niech nic nie zmieniają, może tylko niektóre drobiazgi jak widoczność z helek z kabiny pilota, czy latanie nimi bo jest trochę drewniane. Odsyłam wszystkich do najnowszego filmu na yt od Mestre. Call of Duty Warzone to przeszłość, jak tylko wyjdzie Battlefield 2042 to odinstaluje tą cheterską jakże zepsutą grę, przez ludzi którzy tam non stop narzekają i za każdym razem coś dostaje nerfa, bo nie mają pojęcia o jej mechanice działania. Dodam jeszcze że jak zaczynałem grać w betę Battlefield 3 to pomimo lądowania w teksturach co zdarzało się dość często, a mapa była o wiele mniejszą (bo była nią metro) niż ta którą ogrywaliśmy teraz to i tak się w tej grze zakochałem. Za co? Za to jak porusza się żołnierz, jak się strzela, w późniejszej fazie jak jeździ się czołgami i lata helkami, czy myśliwcami. I to samo poczułem w Battlefield 2042 choć helki by mogli poprawić, aby byle kto w nie nie wsiadał gdyż jak powiedział Mestre lot jest trochę drewniany i pokazuje w filmie jak wyglądał lot w bf3, a jak wygląda w bf2042. BF2042 jak na betę patrząc na ilość graczy, wielkość mapy oraz destrukcję i tak dobrze chodzi. Przypominam ogrtwaliśmy bild z przed 3,4 miesięcy więc mam nadzieję że większość bagów i glichów już została poprawioną.
Jeszcze chciałem dorzucić parę słów, a mianowicie jeśli chodzi o klasy specjalistów, to chciałbym aby było jej rozgraniczenie, by można odróżnić specjalistę Amerykańskiego od Rosyjskiego. Znaczy to że wsparcie, technik, medyk i snajper mieli by dwa mundury w zależności po jakiej stronie konfliktu jesteśmy ten mundur byśmy nosili. Natomiast chciałbym zauważyć że klasy te też powinny się od siebie różnić, a nie wpakowywać w nie wszystkie dostępne bronie których mogą używać inne klasy, bo wtedy zacierają się one same w sobie. Jeżeli bierzemy wsparcie, technika, medyka bądź snajper niech jest przypisane do nich te wyposażenie w których się specjalizują. Myślę iż wtedy będzie wiadomo z kim mamy styczność podczas strzelania. Jeśli chodzi o grafikę i to co dzieje się na mapie z warunkami pogodowymi jest rewelacyjne, żadna inna gra nie ma tak zaawansowanego sytemu graficznego jak Battlefield 2042. Nawet na ustawieniach niskich rozkłada Call of Duty z ustawieniami Ultra gdyż grafika tam jest słaba. Battlefield 2042 jest zaawansowany technologiczne we wszystkich jego aspektach które mogą przyjść zwykłemu graczowi do głowy. Mam nadzieję że deweloperzy poprawią albo już poprawili w pewnym stopniu tą grę i dostaniemy produkt dobrze grywalny z podkreśleniem na dobrze, ponieważ nie można się nastawiać na bardzo dobrze lub znakomite działanie na premierę. Jak wspomniałem wcześniej o graczach na mapie to trzeba ich dorzucić by było ich więcej, albo zmniejszyć mapę, gdyż nie zapominajmy że jest to najmniejsza ze wszystkich przedstawionych nam w wersji finalnej. Niesie to za sobą takie skutki że na większych mapach będzie po prostu puściej niż dotychczas. Jeśli sama gra będzie rozwijana i dodawane będą w przyszłości dodatki wraz z nowymi mapami, to dobrze by było aby one miały mapy na skale wojenną jak i mapy taktyczne jak już wspominałem wcześniej. Mnie się beta podobała więc na pewno kupię pełną wersje i mam nadzieję że się nie rozczaruję. Pozdrawiam
- Chytrooki5 years agoHero+
@Oddballll @OFFik Nie zrozumcie mnie źle,
ale dla mnie weteran to osoba, która ograła minimum 3-4 gry z serii Battlefield. Ja za weterana się nie uważam, bo nie ograłem wystarczająco wszystkich. Do prawdziwych weteranów mogę zaliczyć Wyrzyska i Cyrtafixa którzy spędzali w nich masę godzin, a nie o pseudo weteranach z 2013 roku z 8 letnim starzem w BF4 których sugestie mogą wyrządzić więcej szkód niż pożytku. Poniżej zamieszczę wpis weterana Battlefield, jest długi ale naprawdę warto.
- OFFik5 years agoNew Vanguard
Ja tam grałem już w BF2, ale nie tak mocno jak w trójkę i w dodatku na innym koncie + odrobinę w BF2142.Później full time w BF3, BF4, BF1, BF5 (hardline pomijam bo jaki był to każdy wie) to 4 gry serii także według Twoich wytycznych pozwalam sobie uznać się za weterana :D
Przeczytałem i w sumie zgadzam się z prawie wszystkim, fajnie podsumowane i uzasadnione.
- 5 years ago
Przeczytałem wszystko co napisał ten gracz i w pewnych kwestiach się z nim zgodzę, a w pewnych nie. Ponieważ koleś za dużo powraca do przeszłości jeśli chodzi o samą grę, lecz też nie twierdzę że jest to złe. Musi wziąć pod uwagę że ma przed sobą różne pokolenia graczy i trzeba to ze sobą jakoś pogodzić i połączyć. Jak każda firma chce zagarnąć graczy jednych jak i drugich ku sobie bo dla nich się liczy zysk, więc muszą zbalansować i połączyć pewne aspekty gry, które są obecnie na topie, a do których gracze się przekonają i kupią produkt. Jak napisałem trzeba iść z postępem. Oczywiście, jestem za tym aby rozwiązania które działały w poprzednich wersjach począwszy od Battlefield 1942 aż do Battlefield 4, czy tam kilka smaczków wyciągniętych z BF1 oraz BF5, a głownie odnosił się do wersji BF3 i BF4 zostały użyte to nie ma co do tego wątpliwości. Jeśli miałbym się rozwodzić nad każdym punktem który przedstawił trochę by nam to zajęło i trzeba to trochę uogólnić. Chcę również podkreślić iż koleś napisał mniej więcej to co ja przedstawiłem wam tutaj i jesteśmy w niektórych kwestiach spójni, aczkolwiek nie wszystko to co piszę miało by racje bytu w grze. Dlaczego zapytacie? Ponieważ musiałbyś mieć super komputer który ma ogromną moc obliczeniową aby to wszystko osadzić i by komputer mógł to uciągnąć. Jeżeli chodzi o mechanikę, kosmetykę i rzeczy związane z dostrzeganiem i wiele, wiele innych dobrych i sprawdzonych koncepcji z poprzednich części to jestem jak najbardziej na tak. Jeśli kogoś zainteresowały jakieś konkretne wątki z obszernej wypowiedzi tego gracza, zawsze można jeszcze na nie porozmawiać. Także pisać śmiało bo już mało czasu zostało do premiery, a myślę że to dobra strona aby się wypowiedzieć bo ktoś to na pewno zweryfikuje. Pozdrawiam
- 5 years ago
Siemka i ja dołączę 🙂
No to powiedzmy, że ja jestem funboyem serii i jej weteranem. Gram praktycznie od początku utworzenia tej serii.
W betę zagrałem w sumie 2x po jakieś 2 godziny bo mnie męczyła po prostu. O ile w bf4 fajnie się grało to 2042 to dla mnie tragedia. Rozumiem, że to beta ale beta ma zachęcić do zakupu a mnie zraziła. Mechanika strzelania, grafika średnia, balans, si, klony postaci, nie tak to powinno wyglądać. Liczyłem na znacznie więcej. Ni9estety mogę sobie z moim plutonem ponarzekać a i tak będziemy w to gra.Jedyne na co licze, że EA się nie wycofa to walka ze zrytymi cheaterami, którzy psują zabawę. Co do wpisów o pjazdach itd. Nienawidzę ich :D więc dlatego gram w bfv na TDM 🙂
About Battlefield 2042
Recent Discussions
- 3 days ago
- 12 days ago
- 2 months ago
- 2 months ago