Forum Discussion

Oddballll's avatar
4 years ago

Rozgrywka w grze multiplayer

Witam. Jeśli chodzi o mechanikę gry, czyli strzelanie i poruszanie się postaci jest rewelacyjne. Ludzie którzy piszą że jest za długie TTK nie potrafią strzelać czy kontrolować odrzutu broni. Mnie się strzela przyjemnie wystarczy w opcjach dostosować sobie field of view oraz czułość strzelania aby można kontrolować recoil i możesz się strzelać z snajperami na średnim dystansie. Nie zapomnijmy o tak ważnym aspekcie jak pancerze. Mając żołnierza który jest wyposażony w dodatkowy pancerz będziemy musieli troszkę więcej w niego wpakować kul to normalne. Dłuże TTK pozwala Ci na określenie czy dana osoba gra na cheatach czy nie. Dlatego prośbę mam do EA i DICE nie zmieniajcie tego TTK!!! Niech ludzie nauczą się kontrolować odrzut broni,a nie pisać farmazony i uciekać do programów hakerskich bo sobie rady we grze nie dają. Wszyscy odnoszą się do nowych wersji Battlefield. Natomiast muszę zauważyć że może graficznie i revolution jest z tych młodszych wersji, ale jeśli chodzi o strzelanie i poruszanie się postaci przypomina mi to Batlefield 3 na sterydach. Piękna robota DICE mam nadzieję że finalnie gra będzie w większości naprawiona. Jeśli chodzi o mapę i jej wielkoś w stosunku do graczy może jest i duża i powinna liczyć 200 osób, a może i nawet 220 co do takiego rozmiaru bo 128 graczy to dla niej za mało. Można zwiększyć ilość graczy na serwerach albo poprostu pomniejszyć mapę. Każda mapa powinna być tak zaprojektowana aby odpowiadała ilościom graczy na serwerze. Myślę że DICE mogło by coś takiego wprowadzić że na 5 mapach ilość graczy jest adekwatna do jej wielkości. Ludzie którzy grali w BF3 i pamiętają jak świetnie się bawili podczas grania czy na turniejach ESL powinni być zadowoleni. Ponieważ czasy turniejów znów mogą powrócić. Na koniec dodam że mam nadzieję iż mapy będą zróżnicowane, a dodatki dostarczą nam nowych map gdzie będzie podział na wojnę totalną i walkę w zwarciu by również rozgrywki toczyły się w przestrzeniach zamkniętych. Pozdrawiam studio i czekamy do 19 Listopada na premierę.

14 Replies

• Przeczytałem wszystko co napisał ten gracz i w pewnych kwestiach się z nim zgodzę, a w pewnych nie. Ponieważ koleś za dużo powraca do przeszłości jeśli chodzi o samą grę, lecz też nie twierdzę że jest to złe. Musi wziąć pod uwagę że ma przed sobą różne pokolenia graczy i trzeba to ze sobą jakoś pogodzić i połączyć. Jak każda firma chce zagarnąć graczy jednych jak i drugich ku sobie bo dla nich się liczy zysk, więc muszą zbalansować i połączyć pewne aspekty gry, które są obecnie na topie, a do których gracze się przekonają i kupią produkt. Jak napisałem trzeba iść z postępem. Oczywiście, jestem za tym aby rozwiązania które działały w poprzednich wersjach począwszy od Battlefield 1942 aż do Battlefield 4, czy tam kilka smaczków wyciągniętych z BF1 oraz BF5, a głownie odnosił się do wersji BF3 i BF4 zostały użyte to nie ma co do tego wątpliwości. Jeśli miałbym się rozwodzić nad każdym punktem który przedstawił trochę by nam to zajęło i trzeba to trochę uogólnić. Chcę również podkreślić iż koleś napisał mniej więcej to co ja przedstawiłem wam tutaj i jesteśmy w niektórych kwestiach spójni, aczkolwiek nie wszystko to co piszę miało by racje bytu w grze. Dlaczego zapytacie? Ponieważ musiałbyś mieć super komputer który ma ogromną moc obliczeniową aby to wszystko osadzić i by komputer mógł to uciągnąć. Jeżeli chodzi o mechanikę, kosmetykę i rzeczy związane z dostrzeganiem i wiele, wiele innych dobrych i sprawdzonych koncepcji z poprzednich części to jestem jak najbardziej na tak. Jeśli kogoś zainteresowały jakieś konkretne wątki z obszernej wypowiedzi tego gracza, zawsze można jeszcze na nie porozmawiać. Także pisać śmiało bo już mało czasu zostało do premiery, a myślę że to dobra strona aby się wypowiedzieć bo ktoś to na pewno zweryfikuje. Pozdrawiam

• McKanar's avatar
    McKanar
    4 years ago

Siemka i ja dołączę 🙂

No to powiedzmy, że ja jestem funboyem serii i jej weteranem. Gram praktycznie od początku utworzenia tej serii.

W betę zagrałem w sumie 2x po jakieś 2 godziny bo mnie męczyła po prostu. O ile w bf4 fajnie się grało to 2042 to dla mnie tragedia. Rozumiem, że to beta ale beta ma zachęcić do zakupu a mnie zraziła. Mechanika strzelania, grafika średnia, balans, si, klony postaci, nie tak to powinno wyglądać. Liczyłem na znacznie więcej. Ni9estety mogę sobie z moim plutonem ponarzekać a i tak będziemy w to gra.Jedyne na co licze, że EA się nie wycofa to walka ze zrytymi cheaterami, którzy psują zabawę. Co do wpisów o pjazdach itd. Nienawidzę ich :D więc dlatego gram w bfv na TDM 🙂

Spoiler

• Nie ma co wierzyć w przecieki ponieważ jak każdy portal społecznościowy walczy o odsłony itp. to każdy wie. Jak jest z wiadomościami w Google? Piszą nagłówki, a ludzie się nakręcają, a tak na prawdę większości artykułów to bzdury. Dobre Battlefieldy skończyły się na części 3. Natomiast 4 cześć była już zepsutą od samego początku i nie wiem dlaczego wszyscy tak nawiązują do tej części. Weterani zakończyli swoją przygodę z tą grą już na początku premiery gdyż nie podobało im się to co zobaczyli. Wszystko co dobre w czwartej odsłonie było zassane z poprzedniczek. Natomiast pozwolę sobie zauważyć iż tak potężne destrukcj zaczęły się właśnie w tej czwartej odsłonie. Dlatego w Battlefield 2042 zostały dodane revolution, aczkolwiek strzelanie I poruszanie się postaci jest jak najbardziej z odsłon wcześniejszych z jednym małym wyjątkiem jakim jest sprint i wślizg bo to świeża sprawa. Najlepszy gracz na świecie czyli jiKA grał jescze w BF4, ale gdzieś w Chinach ponieważ ESLE już nie były organizowane w USA i Eropie z uwagi na zły stan gry. Jeśli chodzi o Battlefield Bad Company czy Battlefield 3 to było największe zainteresowanie ponieważ były rozgrywki turniejowe, gdzie właśnie jiKA zdobył główne trofeum z swoją drużyną i gdzie wtedy była największa oglądalność jak i zainteresowanie grą. Przed nami Hazard Zone o którym nic nie wiemy. Już 14 października dowiemy się co będzie prezentować ten nowy tryb rozgrywki. Szanuję wszystkie wypowiedzi ponieważ każdy z nas jest inny i ma inne wyobrażenie, czy poglądy na temat gry którą właśnie omawiamy. Pozdrawiam

About Battlefield 2042

Dyskutuj o najnowszych wiadomościach i informacjach o grze Battlefield 2042 na forach społeczności.633 PostsLatest Activity: 13 hours ago