Forum Discussion

GentleBourbon777's avatar
GentleBourbon777
Rising Rookie
2 years ago

Season 4 - Gra nie uruchamia się

Cześć,

Czy u was też występuje problem z odpaleniem BF'a po update do Season 4?

8 Replies

• Ja mam od dzisiaj problem z uruchomieniem wg EA app. Co skutkuje także brakiem możliwości uruchomienia BF'a ;/

• Chytrooki's avatar
    Chytrooki
    Hero+
    2 years ago
    @Gurbao_Miszczu Witam. Uruchamiało się ale przestało czy nie uruchomiło się wcale od instalacji EA App? To ważne pytanie 😛
  • @EA_Kuba Uruchamiało się i przestało. Testowo zainstalowałem EA app na drugim PC i odpaliło normalnie więc na głównym pc zrobiłem format systemu i problem ustąpił. Co było przyczyną to nie wiem.
  • Malycs's avatar
    Malycs
    2 years ago

Cześć, ja mam problem po starcie sezonu 4. Najpierw musiałem zaktualizować sterowniki karty graficznej a po aktualizacji podczas gry często wyskakuje mi ten problem co na załączonym zdjęciu. Czasem uda mi się zagrać 1 grę a czasem juz podczas odpalania gry wyskakuje mi ten błąd. Ktoś wie o co może chodzić?

• Chytrooki's avatar
    Chytrooki
    Hero+
    2 years ago
    @Malycs To wina sterowników oststnio została wydana łatka do Nvidia, sprawdź czy ją zainstalowałeś. Później postepuj zgodnie z punktami poniżej.

1. Wyczyścić pamięć podręczna aplikacji.
    https://help.ea.com/pl/help/faq/clear-cache-to-fix-problems-with-your-games/

2. Usuń folder BF2042 z Dokmentów.

3.Naciśnij na klawiaturze Windows + R wpisz poniższe komendy po koleji, usuń zawartość folderów.

%localappdata%/D3DSCache

%temp%

4.Wyczyść rejestr i uruchom komputer ponownie.

Mi też wywala ten błąd po aktualizacji ale nie tak często jak u Ciebie. Przeważnie przy minimalizowaniu gry.
  • Malycs's avatar
    Malycs
    2 years ago
    @Chytrooki niestety zrobiłem wszystko jak mówiłeś a problem dalej występuje, ale dzięki za pomoc 🙂

Featured Places

Node avatar for Battlefield 2042

Battlefield 2042

Dyskutuj o najnowszych wiadomościach i informacjach o grze Battlefield 2042 na forach społeczności.Latest Activity: 4 years ago
647 Posts