2 years ago
Włączanie gry
Witam,
od jakiegoś czasu mam problem. Za każdym razem gdy włączam grę to włącza się ona z samouczkiem, mapą treningową i opisem gry.
Nie przerzuca mnie od razu do menu głównego.
Ma ktoś pomysł co może się dziać?
Witam,
od jakiegoś czasu mam problem. Za każdym razem gdy włączam grę to włącza się ona z samouczkiem, mapą treningową i opisem gry.
Nie przerzuca mnie od razu do menu głównego.
Ma ktoś pomysł co może się dziać?
Hej @jo-niy-chciol
Z podobną sytuacja spotkałam się też w naszych innych grach. Wówcczas należało całkowicie zresetować dotychczasowe ustawienia gry. Sprawdź czy i w tym przypadku okaże się to pomocne.
Wystarczy zmień nazwę folderu Battlefield 2042 na np. Battlefield 2042 Kopia, katalog ten znajduje się w C:\Users\...\Dokumenty\Dokumenty\Battlefield 2042. W tym czasie odłącz także zbędne urządzenia USB.
Nic to nie dało, szlag mnie już z tym trafia. Do tego wieczne problemy z aplikacją EA - ciągłe rozłączanie i wyrzucanie z rozgrywki albo z grupy.
Hej @jo-niy-chciol
Czy na Twoim komputerze zainstalowana jest jakakolwiek aplikacja do wykonywania kopii zapasowej w chmurze (np. One Drive)?
Jeśli tak to dla testu wyłącz tę aplikację przed uruchomieniem gry, uruchom grę (będziesz tutaj musiał rozegrać misję początkową ponownie).
Jeśli po ponownym uruchomieniu samouczek się nie uruchomi wyłącz folder gry znajdujący się w dokumentach z synchronizacji:
Nie mam żadnej aplikacji, która tworzy kopię zapasową w chmurze.
Dzisiaj kolejny raz włączam grę i włącza się samouczek. Po samouczku wyłączam grę - włączam i znowu to samo.
Hej @jo-niy-chciol
Dzięki za odpowiedź.
W przeszłości podobny problem powiązany był ze specjalnym znakiem znajdującym się w nazwie komputera. Jeśli taki posiadasz - zmień go.
Ponadto szukając rozwiązania tego problemu natknąłem się na rozwiązanie polegające na usunięciu folderu Battlefield 2042, który znajduje się w dokumentach przed samym uruchomieniem gry.
Pisałem już wyżej, że nic to nie dało.
Ma ktoś w końcu jakieś rozwiązanie tego tematu? Zaczynam tracić cierpliwość do tej gry i pójdzie uninstall.