Forum Discussion

nirrar's avatar
3 years ago

Xbox series X - battlefield wyłącza się lub wyłącza konsolę.

Szukałem tego wątku na polskiej wersji tego forum i nie znalazłem. Czy ktoś z was posiadający konsolę series x ewentualnie series s ma problem z wyłączającym się battlefieldem 2042?

Sytuacja wygląda u mnie następująco:
wyszukuję serwer, dołącza mnie i gra działa przez kilka minut po czym wyłącza się do pulpitu na konsoli. Następnie ponowne uruchomienie i jest to samo po kilku minutach. Czasami za drugim uruchomieniem uda się zagrać mecz do końca, a czasami nie. Bywa z tym różnie.

Co zrobiłem aby rozwiązać problem:
- najpierw myślałem, że to wina systemu na konsoli więc cofnąłem wersję do stabilnej i nie pomogło,

- przeinstalowałem grę i dalej problem się powtarzał,

- stwierdziłem, że może jest problem z przegrzaniem konsoli ale temperatura na wylocie to 50 stopni więc nie w tym problem. Obciążyłem konsolę wymagającym demo unreal engine 5 z matrixem i działała bez problemu. Zresztą nigdy nie było komunikatu o wysokiej temperaturze.

- Zrobiłem całkowity hard reset czyli cały system zainstalował się od nowa. Na konsoli była tylko jedna gra battlefield 2042 i stabilna, oficjalna wersja systemu. Jeden mecz udało się zagrać od początku do końca, a potem było jeszcze gorzej, gra z 5 razy się wyłączyła, raz wyłączyła konsolę, raz zawiesiła się i udało mi się z tego nagrać film za pomocą konsoli gdzie widać, że w pewnym momencie gra się zawiesza,

- stwierdziłem, że wracam na wersję systemu alpha skip ahead i battlefield działa tam o wiele lepiej (na podobno niestabilnej wersji systemu z błędami). Wyłączanie się gry udało się zredukować do jednego razu podczas całego meczu i tak jest do teraz ale to nie rozwiązuje problemu.

Gra działała dobrze przed aktualizacją wprowadzającą poprawioną mapę i nową mapę. Również była uruchamiana na alpha skip ahead i działała lepiej niż niejednym znajomym - praktycznie żadnych problemów.

Za każdym razem jak battlefield 2042 się wyłączył to wysłałem raport za pomocą konsoli - jakieś 25 raportów ostatnio poszło. Czy cokolwiek w tym temacie jest sprawdzane?

W pracy testuję oprogramowanie, może mam wykonać jakieś konkretne czynności, scenariusze w grze które mogą ułatwić ustalenie problemu (niestety nie da się wyciągać logów)? Co mogło by pomóc w rozwiązaniu tego problemu?

tutaj film gdzie udało mi się nagrać zawieszanie się gry - niestety problem występuje losowo i niezależnie od wykonywanych czynności.

https://www.youtube.com/watch?v=kbnYpidMPjw&feature=youtu.be

No RepliesBe the first to reply

About Battlefield 2042

Dyskutuj o najnowszych wiadomościach i informacjach o grze Battlefield 2042 na forach społeczności.596 PostsLatest Activity: 3 months ago