Forum Discussion

OFFik's avatar
OFFik
Rising Vanguard
2 months ago

Gra sama zmienia tryb ognia w broni + inne

Dzisiaj zauważyłem wielokrotnie problem ze zmienionym trybem ognia. Raz zmieniało mi na semi a raz na serię. Grałem conquest i breakthrough bronią NVO i SGR.

Raz ten przypadek miał miejsce po reanimacji (na 1000% wcześniej miałem full auto), zmieniło mi na serie.

Po jednej takiej rozgrywce zmieniłem przypisanie klawisza do zmiany trybu ognia z B na N (to już w ogóle nie zbliżam się do tej litery na klawiaturze nigdy podczas grania) i sytuacja dalej się powtarzała. Niestety nie mogę nie mieć przypisanego żadnego klawisza do zmiany trybu ognia... kiedy wyzerowałem przypisanie to broń z defaultu miała tryb pojedynczy XD

Ogólnie niefajne jest też to, że po patchu wyzerowało przypisania klawiszy.

Drugą uwagą jest to, że stacje napraw nie są oznaczone na mapie (kiedy np się ją powiększa) oraz jest ich za mało.

Do tego gra za szybko wywala graczy będących AFK. Czasem ledwo starczy czasu na szybką przerwę w łazience.. ten czas powinien być wydłużony jednak o 50-80%

2 Replies

• OFFik's avatar
    OFFik
    Rising Vanguard
    2 months ago

Update: kwestie zmiany ognia udało się rozwiązać po dłuższym przeglądaniu forum i internetu w poszukiwaniu tego problemu. Winą był range finder ustawiony na shift (fire mode/zeroing /range finder if zoomed), zbindowałem teraz funkcję "range finder zeroing if zoomed" i i mam nadzieję, że to wystarczy :D 

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 months ago

Hej OFFik​ 

Cieszę się, że udało Ci się uporać ze zmianą trybu ognia. 

Odnośnie:

Drugą uwagą jest to, że stacje napraw nie są oznaczone na mapie (kiedy np się ją powiększa) oraz jest ich za mało.

Do tego gra za szybko wywala graczy będących AFK. Czasem ledwo starczy czasu na szybką przerwę w łazience.. ten czas powinien być wydłużony jednak o 50-80%

Przekażę informację dalej. 

Sam wczoraj podczas gry miałem małą niespodziankę przy graniu w Sabotaż i krótkiej wizycie w kuchni między rundami :P