Forum Discussion

MASZYNA6661's avatar
MASZYNA6661
Rising Novice
29 days ago
Solved

kupiłem używany komputer kolejne konto zdezaktywowane za darmo.....

mój Email [edit: email address removed]
zostałem zdezaktywowany nie wiem z jakiego powodu tu jest jakiś błąd.... kupiłem używany komputer teraz ciągle mam problem z grą.... proszę mi przesłać filmik lub screeny gdzie ja oszukiwałem... chce do was bezpośredni kontakt uzyskać telefoniczny lub czat chce z wami rozmawiać bo to jest nie pojęte że za darmo moje konto zostało zdezaktywowane zgłaszam jeszcze raz że komputer który mam jest kupiony używany... pisze tutaj na forum ponieważ rozmawiałem z dwoma doradcami i mi nic nie pomogli... ciągle konta zdezaktywowane to jest jakiś szok... prosze o pomoc bo na odwołaniach to mi piszą ze naruszyłem zasady nom stop.....

• walas85's avatar
    walas85
    28 days ago

Ban (blokadę) przyznaje się na konto gracza nie sprzęt (poszczególne podzespoły), dlatego dla własnego bezpieczeństwa zrób całkowite czyszczenie komputera (format, nie przywracanie systemu) i dopiero na nim lub za pośrednictwem innego zmień hasła na inne do poszczególnych kont (zastosuj dodatkowo weryfikację dwuetapową, aby mieć większa kontrolę nad tym co się na nich dzieje np. powiadomienia sms) - aby nikt z zewnątrz nie mógł z nich w dalszym ciągu korzystać.

Po czym złóż do EA ponowne odwołanie w sprawie blokady konta, motywując to że ktoś wykradł twoje dane/korzystał nielegalnie z twojego konta w czasie twojej nieobecności - bo tak to mogło być, skoro korzystałeś ze sprzętu używanego, który nie wiadomo jak był wykorzystywany przez poprzedniego właściciela. 

Bądź (wersja ekstremalna, ale cóż poradzić), zrobić formata komputera, założyć nowe konta z nowym loginem i hasłami (zabezpieczone weryfikacją dwuetapową) na których będziesz miał zakupione nowe gry ale już na sprzęcie sprawdzonym i czystym od wszelakich szemranych programów - opcja ostateczna bo jeżeli odwołanie nie powiedzie się a osoba z zewnątrz na nadal do nich dostęp to będzie robił to co robił nadal. Nie ma co marnować życia na takie zabawy z niewiadomym, czasami popełniamy błędy, uczymy się na nich i żyjemy dalej.

9 Replies

• walas85's avatar
    walas85
    New Vanguard
    29 days ago

Możesz na spokojnie opisać cała sytuację, bo to co piszesz nie ma logicznego sensu - nie obraź się ale piszesz jak "potłuczony" co ma wspólnego używany komputer z kontem i oszukiwaniem?

• Masz rację bo 5 konto zdezaktywowane to jestem zły . Ale dobrze opiszę całą sytuację. Jak juz mówiłem kupiłem komputer używany założyłem więc nową pocztę onet nowe konto EA oraz nowe konto steam poniewaz nie posiadałem wcześniej tych kont.  Po zainstalowaniu battlefield 6 ze steam odpaliłem gre wtedy zostałem poproszony o zalogowanie sie do konta i jego połączenie ze steam więc tak zrobiłem bo inaczej nie mógłbym grać okej wszystko działało pograłem ze znajomym koło 3 godzin potem wyłączyłem komputer za jakies 30 minut włączyłem spowrotem by znów pograć wtedy po odpaleniu gry wyskakuje mi komunikat EA że moje konto jest zdezaktywowane na stałe dlaczego nie wiem. A wiec pisałem na czacie z doradcą w zasadzie to było ich dwóch . Więc kazali mi pisać odwołanie więc to zrobiłem na spokojnie napisałem odwołanie i do stałem odpowiedź  że moje odwołanie zostało odrzucone. Wiec założyłem to konto z którego piszę obecnie teraz i sytuacja się ponowiła taka sama a tym razem moj brat zalozył wszystko na swoje dane i ten sam problem sie pojawił... konto mam zdezaktywowane jak i poprzednie doradca mi napisał że moje konto na battlefield 6 jest ręczna blokada stała i że mam pisać odwołanie ponownie. I znów bedzie moje odwołanie zapewne odrzucone tylko zupełnie nie wiem dlaczego bo zadnych zasad nie naruszyłem a oni twierdzą inaczej. Możliwe że poprzedni właściciel czitował lub coś bo żadnego kontaktu z nim nie mam przypuszczam że może być nałożony ban na jakiś podzespół w komputerze juz sam nie wiem co robić.  

• walas85's avatar
    walas85
    New Vanguard
    29 days ago

Kupując komputer używany czy zrobiłeś jego wstępne czyszczenie (czysty format), przeinstalowałeś system operacyjny, zainstalowałeś sterowniki, antywirus (normalny, nie systemowy G warty) etc.? czy bezpośrednio przystąpiłeś do działania?

Żeby się nie okazało że na próżno założyłeś konta, kiedy na komputerze miałeś program śledzący który zaczytał twoje dane i ktoś z zewnątrz zabawiał się na twój rachunek - bo jak zna twoje opcje logowania i hasła, to pozamiatane masz i EA nic z tym nie zrobi.

Inna sprawa że jeżeli nie masz czystego systemu to być może rzeczywiście masz "jakieś" programy działające w tle do oszukiwania na komputerze, nawet nie musisz być tego świadomy a zapora EA to wykryła i zablokowała ich działanie blokując konto.

• MASZYNA6661's avatar
    MASZYNA6661
    Rising Novice
    28 days ago

No nie robiłem systemu i teraz tego żałuję Ale czy jak postawie na czysto system to czy dalej będą mi banować konto ?? Czy jest pozamiatane i mam bana na jakimś podzespole?? Co w takiej sytuacji mam robić ??

• walas85's avatar
    walas85
    New Vanguard
    28 days ago

Ban (blokadę) przyznaje się na konto gracza nie sprzęt (poszczególne podzespoły), dlatego dla własnego bezpieczeństwa zrób całkowite czyszczenie komputera (format, nie przywracanie systemu) i dopiero na nim lub za pośrednictwem innego zmień hasła na inne do poszczególnych kont (zastosuj dodatkowo weryfikację dwuetapową, aby mieć większa kontrolę nad tym co się na nich dzieje np. powiadomienia sms) - aby nikt z zewnątrz nie mógł z nich w dalszym ciągu korzystać.

Po czym złóż do EA ponowne odwołanie w sprawie blokady konta, motywując to że ktoś wykradł twoje dane/korzystał nielegalnie z twojego konta w czasie twojej nieobecności - bo tak to mogło być, skoro korzystałeś ze sprzętu używanego, który nie wiadomo jak był wykorzystywany przez poprzedniego właściciela. 

Bądź (wersja ekstremalna, ale cóż poradzić), zrobić formata komputera, założyć nowe konta z nowym loginem i hasłami (zabezpieczone weryfikacją dwuetapową) na których będziesz miał zakupione nowe gry ale już na sprzęcie sprawdzonym i czystym od wszelakich szemranych programów - opcja ostateczna bo jeżeli odwołanie nie powiedzie się a osoba z zewnątrz na nadal do nich dostęp to będzie robił to co robił nadal. Nie ma co marnować życia na takie zabawy z niewiadomym, czasami popełniamy błędy, uczymy się na nich i żyjemy dalej.

• MASZYNA6661's avatar
    MASZYNA6661
    Rising Novice
    28 days ago

No dobrze więc jutro format mnie czeka więc dam znac jutro max pojutrze.

• MASZYNA6661's avatar
    MASZYNA6661
    Rising Novice
    26 days ago

Zrobiłem format tak jak mówiłeś kolego jak narazie brak bana a od wczoraj gram . Wiec musze złożyć odwołanie do starego konta . Cos faktycznie musiało być na dysku .

• MASZYNA6661's avatar
    MASZYNA6661
    Rising Novice
    26 days ago

Skoro do tej pory nie ma bana po formacie. Bardzo ci dziękuję 💪💪🤜🤛