Forum Discussion

OFFik's avatar
OFFik
Rising Vanguard
11 days ago

Niewykorzystana przestrzeń w w "custom search"

Hej,

Chciałem podnieść kwestię layoutu w "Custom Search". Kiedy chcę wybrać mapy, muszę scrollować listę map i trybów.

Rozumiem, że map będzie więcej, ale może dałoby się to bardziej dopracować? Jak widać na załączonych screenach to miejsce się znajdzie, wystarczy środkowe napisy przenieść bardziej do góry albo na **bleep** lub w ogóle wywalić "Custom Search" na środku, powiększyć trochę opis i zostawić tylko Custom Search z lewego górnego rogu.

Ekran 21:9, 34 cale. Więc aż się prosi by wykorzystać przestrzeń bardziej w menu :D Pewnie mogę to zrobić mieszając w ustawieniach, jeśli tak to chętnie przyjmę wskazówki. Mile widziałbym jednak trwałe rozwiązanie

4 Replies

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    9 days ago

Dziwnie działa ta cenzura :D Tam chyba miałem na myśli przeniesienie tego na lewą stronę :D 

Auto cenzura poprawiona, napisałeś słowo "bok" 😉

Twoje spostrzeżenia na temat layoutu menu przekażę dalej! 

• OFFik's avatar
    OFFik
    Rising Vanguard
    9 days ago

Dziwnie działa ta cenzura :D Tam chyba miałem na myśli przeniesienie tego na lewą stronę :D Dla mnie jako zwykłego usera nie ma sensu duplikowanie Custom Search zaraz pod sobą, ale nie siedzę w UX, więc w sumie się nie znam! :D

Z drugiej strony skupienie treści na środku ma sens przy dużych monitorach, ale trochę szkoda niewykorzystanej przestrzeni. Szczególnie kiedy wymusza to scrollowanie i zwiększa szansę na np. dodanie nowych map do wyszukiwania (lub odznaczenia ich jeśli następnego dnia chcę coś innego pograć).

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    10 days ago

Dzięki za podzielenie się z nami swoimi spostrzeżeniami OFFik​ 

Widzę też, że chyba jedno ze słów w Twoim otwierającym poście zostało "wykropkowane". 

• OFFik's avatar
    OFFik
    Rising Vanguard
    11 days ago

załączam screeny bo nie wczytały się w pierwszym poście.

Nawet jeśli przybędzie map, to można po prostu zmniejszyć pola z nazwami trybów i map o 1/4 lub 1/5 przynajmniej. IMO layout wymaga dopieszczenia też, chociaż zdaję sobie sprawę z tego, że to nie jest priorytet na ten moment.