Forum Discussion

Veryoss's avatar
Veryoss
Seasoned Novice
2 months ago
Solved

Wyłączanie i włączanie się myszki w trakcie gry

Witam. Otóż mam taki problem że co jakiś czas wyłącza i włącza mi myszkę w trakcie gry. Restart gry zazwyczaj pomaga i wraca wszystko do normy lecz przy dłuższym graniu staje się to upierdliwe.
Przed aktualizacją zdarzało się to bardzo rzadko lecz po aktualizacji częstotliwość wzrosła.
Nie wiem dokładnie w jakich okolicznościach to się dzieje ponieważ ten problem pojawia się nagle.
Myszkę mam w 100% sprawną ponieważ w innych grach takich problemów nie mam.

Platforma to PC STEAM.
Myszkę mam na kablu.

• Temat do zamknięcia.
    Nie wiem jakim cudem ale musiała mi się uszkodzić myszka. Akurat po nowej aktualizacji, zbieżność zdarzeń. Dodatkowo jeszcze wyłączała się tylko w BF-ie co mnie utwierdzało że to wina gry aż do dziś gdzie rozłączyło ją w trakcie śmigania po pulpicie.
    Dziś kupiłem nową i ten problem już nie występuje.
    Przepraszam administracje i twórców BF-a za niepotrzebne zawracanie głowy. Na prawdę byłem pewny w 100% że myszka jest sprawna ponieważ jest ona zasadniczo nowa a każda poprzednia mysz tej firmy (Steelseries) potrafiła wytrzymać długie lata.

5 Replies

• Veryoss's avatar
    Veryoss
    Seasoned Novice
    2 months ago

Czy ktoś się do tego ustosunkuje? Czy będziecie mieli to w **bleep** jak z większością problemów?
    Grać się nie da zwłaszcza Battle Royale gdzie ten efekt się potęguje 10 krotnie ...
    Jak to można wydawać aktualizację z takimi błędami, nie rozumiem. Rozumiem że chcecie zarabiać ale przede  wszystkim liczą się gracze i ich przyjemność z gry ....

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 months ago

Hej Veryoss​ 

Czasowe rozłączenia urządzenia USB w trakcie rozgrywki mogą być efektem konfliktu między sterownikami lub błędu w trybie pełnoekranowym. Na początek spróbuj uruchomić grę jako administrator i tymczasowo wyłączyć wszystkie nakładki (np. Discord, Steam Overlay, GeForce Experience). Jeśli korzystasz z jakiegokolwiek oprogramowania do myszki (np. Logitech G Hub, Razer Synapse), zaktualizuj je do najnowszej wersji.

Żeby móc dokładniej to sprawdzić, przyda mi się trochę więcej informacji — możesz przesłać raport DxDiag?

• Veryoss's avatar
    Veryoss
    Seasoned Novice
    2 months ago

Włączenie gry przez administratora jak na razie pomogło. Na 4/5 gier rozłączyło myszkę tylko raz gdzie wcześniej rozłączało 15 razy na grę. Sterowniki miałem od początku aktualne a nakładek żadnych włączonych nie miałem. Na razie działa, zobaczymy co będzie dalej :D 

DXDIAG niżej.
    Dzięki też za pomoc nie sądziłem że takie proste rozwiązanie może rozwiązać ten problem.

• Veryoss's avatar
    Veryoss
    Seasoned Novice
    2 months ago

Temat do zamknięcia.
    Nie wiem jakim cudem ale musiała mi się uszkodzić myszka. Akurat po nowej aktualizacji, zbieżność zdarzeń. Dodatkowo jeszcze wyłączała się tylko w BF-ie co mnie utwierdzało że to wina gry aż do dziś gdzie rozłączyło ją w trakcie śmigania po pulpicie.
    Dziś kupiłem nową i ten problem już nie występuje.
    Przepraszam administracje i twórców BF-a za niepotrzebne zawracanie głowy. Na prawdę byłem pewny w 100% że myszka jest sprawna ponieważ jest ona zasadniczo nowa a każda poprzednia mysz tej firmy (Steelseries) potrafiła wytrzymać długie lata.