Forum Discussion

ssOuL71's avatar
ssOuL71
Seasoned Novice
8 hours ago

Gra stutteringuje/laguje - na becie nie bylo problemu.

Witam,

CPU: AMD Ryzen 5 5600X 6-Core Processor 
GPU: AMD RX  6700 XT (Red devil) 12GB
RAM: 32GB 3200

SMA wlączone
XMP wlączone

Wszystko na LOW/OFF - i gra jest niegrywalna... stuttering ekranu - w szczegolnosci jak wchodze w ADS to jest dramat - warp na ekranie, czasami nawet nie mogę wejść w ADS bo tak laguje, ze klikam ADS i odrazu mi z niego wychodzi/nie moge go odpalic. 
Probowalem Borderless, Windowed, Fullscreen - nie ma roznicy, tak samo warpuje.

FPS'y sa 144 caly czas, ale stuttering i lagowanie ekranu jest po prostu kosmiczne.

Jakies rady ? Gralem w kazdy weekend bety ktory byl od deski do deski - 0 problemow, gra smigala plynnie, kompletnie nic sie nie dzialo.

Teraz wydalem 300zl na pelna wersje i nie da sie kompletnie grac...

Co moge zrobic zeby to zaczelo dzialac? Bo mam ochote walnac refund ale czuje, ze cos tu zostalo spartolone skoro na becie bylo IDEALNIE a teraz jest niegrywalnie.

2 Replies

• Taki sam problem, w becie nic a teraz po premierze wychodzą takie kwiatki.
    Procesor: AMD Ryzen 5 5600
    Karta Graficzna: RTX 4060
    RAM: 16GB 2400MHz

• U mnie problem był na becie i teraz. Niezależnie od ustawień graficznych, po rozpoczęciu rozgrywki nieraz zadziała płynnie przez parę sekund, po czym zaczyna lagować i się ciąć. W nakładce wydajności FPS na GPU są ok, ale wygląda tak jakby miał spadki na CPU. Próbowałem z włączoną i wyłączoną nakładką EA Apps.

Wyświetlacz: 2560x1440, 144Hz
    Procesor: AMD Ryzen 9 7940HS
    Karta: RTX 4080 16 GB
    RAM: 32GB

About Battlefield 6 Dyskusja ogólna

Dołącz do społeczności Battlefield 6, aby uzyskać informacje o grze i jej aktualizacjach, omawiać taktyki i dzielić się wrażeniami z gry Battlefield.90 PostsLatest Activity: 2 months ago