Forum Discussion

Sqzzexe's avatar
Sqzzexe
Newcomer
3 months ago

Pernamentny ban za nic

Czesc wszystkim,
pisze, bo moze ktos mial podobna sytuacje i wie, co z tym zrobic.

Gram w Battlefielda 6 od premiery, przez subskrypcje EA Play Pro czyli na PC, bo ta subskrypcja nawet nie dziala na konsolach. Nigdy nie uzywalem zadnych cheatow, modow ani innych dziwnych rzeczy - po prostu gram dla funu.

Po kilku dniach przerwy chcialem znow pograc i nagle zobaczylem info o banie za cheating na Xbox Series X. Problem w tym, ze nigdy nie mialem Xboxa, zawsze tylko PC i PS, ale w BF gram wylacznie na PC.

Zlozylem odwolanie, opisalem wszystko dokladnie, ale dostalem odpowiedz, ze "po wnikliwej analizie" sa pewni mojej winy. Troche to absurdalne, bo nie ma jak byc pewnym czegos, co nie moglo sie wydarzyc.

Czy ktos mial podobna sytuacje z blednym banem / przypisaniem platformy? Da sie to jakos jeszcze ruszyc, czy to koniec?

Z gory dzieki za wszelkie rady

6 Replies

• Marian_mort's avatar
    Marian_mort
    Seasoned Traveler
    2 months ago

Czy coś się zmieniło w twojej sprawie? Jestem w podobnej sytuacji

• Vidm0-PL's avatar
    Vidm0-PL
    Seasoned Scout
    2 months ago

Używasz może procesora AMD X3D ? EA Anticheat może wykryć działanie tego procesora jako cheat. też dostałem całkowitą blokadę mojego konta BF6 za niby usprawnianie rozgrywki. nigdy nie oszukiwałem ale używam takiego właśnie procesora. jeśli załadujesz sobie sugerowane ustawienia gry z aplikacji Nvidia to masz 90% szans na wyłapanie bana.

Tutaj linki związane z tą sprawą
    https://www.youtube.com/watch?v=MPihE9b1Org
    https://www.youtube.com/watch?v=Czd6eqSr-qg&t=788s

Ogólnie rzecz biorąc. EA zawaliło kolejną rzecz.

• Vidm0-PL's avatar
    Vidm0-PL
    Seasoned Scout
    2 months ago

a co do ustawień z aplikacji:

in the Nvidia app:
    - AI overclocking
    - smooth frames

Te 2 ustawienia wystarczą żeby dostać bana.

• Vidm0-PL's avatar
    Vidm0-PL
    Seasoned Scout
    2 months ago

Co jeszcze mi chodzi po głowie to podobno użytkownicy Cronusa momentalnie łapią perm. Ale w tym wypadku wygląda na to że anticheat zawodzi. W momencie grania w bf6 miałem do komputera podpiętą zewnętrzną kartę dźwiękową (Focusrite Solo 3 gen) klawiaturę myszkę adapter do słuchawek i włączane oprogramowanie synapse od razera oraz drukarkę. Może któreś z tych peryferii jest identyfikowane jako zakazane urządzenie/ oprogramowanie ?

• aras30071995's avatar
    aras30071995
    Rising Rookie
    2 months ago

Spotkałem na 100% przynajmniej 3 Cheaterów których zgłosiłem ale nie wiem jak to jest weryfikowane, czy go dojechali, ale powinno być info że dali mu bana po weryfikacji czy rzeczywiście miał cheaty. Mój kuzyn ma problem taki że od dnia premiery nie może odpalić gry bo bios blokuje mu anticheata czy coś takiego i nie wie jak to wyłączyć. Więc pewne jest że to po stronie EA a nie waszego sprzętu robią się te bany

Featured Places

Node avatar for Battlefield 6 Dyskusja ogólna

Battlefield 6 Dyskusja ogólna

Dołącz do społeczności Battlefield 6, aby uzyskać informacje o grze i jej aktualizacjach, omawiać taktyki i dzielić się wrażeniami z gry Battlefield.Latest Activity: 6 hours ago
191 Posts