Forum Discussion

hamnhkj's avatar
hamnhkj
Rising Newcomer
3 months ago

Wywala gre bez ostrzeżenia [PC]

Cześć wam, mam problem z grą, a mianowicie zaczęło wyłączać mi grę bez żadnego ostrzeżenia. Mam rozegrane 25h i nie miałem żadnych problemów z grą. Od 2 dni gre wywala mi po około 10 minutach bez żadnego komunikatu. Jeżeli ktoś wie co robić, proszę o pomoc bo jednak wydało się te kasę, nadszedł event a ja nie mogę grać z niewiadomych powodów.

Pozdrawiam 

3 Replies

• hamnhkj's avatar
    hamnhkj
    Rising Newcomer
    2 months ago

Jeszcze nie podjąłem konkretnych kroków, ponieważ w internecie jest bardzo wiele rad, a nie wiadomo komu można wierzyć. Wolałem napisać u źródła dla pewności, też z racji na moje niewielkie ogarnięcie w komputerze. Na dole załączam plik o którym pisałeś. 

Pozdrawiam 

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 months ago

Hej hamnhkj​ 

Zacznij proszę od instatalacji najnowszego sterownika dla Twojej karty graficznej. Podczas instalacji wybierz w zaawansowanych opcję czystej instalacji - link

Następnie napraw grę z poziomu aplikacji EA app

Następnie pobierz ze strony Lenovo automatycznie, lub skorzystaj z tego linku by zaktualizować sterowniku dźwięku Twojego laptopa.

Następnie zwiększ znacząco ilość wolnego miejsca na dysku systemowym - aktualnie masz wolne 13GB.

Z racji tego, że grasz na laptopie, Twoje ustawienia zarządzania energią mogą być ustawione na zbalansowane. Zarówno w Windows jak i w panelu NVIDIA zmień je na maksymalną wydajność. 

Featured Places

Node avatar for Battlefield 6 Dyskusja ogólna

Battlefield 6 Dyskusja ogólna

Dołącz do społeczności Battlefield 6, aby uzyskać informacje o grze i jej aktualizacjach, omawiać taktyki i dzielić się wrażeniami z gry Battlefield.Latest Activity: 17 hours ago
205 Posts