Forum Discussion

KapitanCzarny268's avatar
KapitanCzarny268
Seasoned Hotshot
21 days ago
Solved

EA Anticheat Javelin

Witam, już drugi raz dziś w losowym momencie wyłącza mi grę z komunikatem poniżej:

Co mam zrobić? Oczywiście żadnych nielegalnych programów nie mam.

Przesyłam plik DxDiag.

• U mnie też przestało wyłączać grę. Nie, akurat u mnie ta opcja była wyłączona

10 Replies

• OFFik's avatar
    OFFik
    Rising Hotshot
    21 days ago

Też to dzisiaj miałem! Zagrałem dwie rundy i po skończeniu drugiej wyskoczył mi ten komunikat... nic nie grzebałem w BIOS od premiery XD W tle działają standardowe programy typu discord, spotify, stery razera i nvidii, steam itp. 

Myślałem, że to może wina nakładki Nvidii, ale no bez przesady już..

edit: dodaje moj dxdiag na wszelki wypadek

• Dokładnie ten sam problem i to dziś (19.03.2026 r.) wcześniej nigdy mi się nic takiego nie pojawiło.

Nie mam żadnych dodatkowych programów uruchomionych w tle, wszystko po staremu. Oczywiście o oszustwach to nie ma mowy.

Znów coś spieprzyli po aktualizacji. Normalnych graczy wywala przed debilny antycheat, a chińscy oszuści dalej sobie po serwerach hulają.

• A to ciekawe że też macie to samo. Myślałem że tylko u mnie jest coś nie tak

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    16 days ago

Hej KapitanCzarny268​ 

Dzięki za odpowiedź i sprawdzenie tego kroku. 

Sprawdź, proszę, w takim razie, czy problem będzie się pojawiać, kiedy uruchomisz komputer w trybie czystego rozruchu. 

Jak wykonać czysty rozruch systemu na PC lub Mac?

Ponadto daj nam znać:

• Jaki program antywirusowy zainstalowany jest na komputerze? 
    • Czy korzystasz z dodatkowych programów, typu firewall, lub do usuwania niechcianego oprogramowania?
    • Kto jest Twoim dostawcą internetu?
  • OFFik's avatar
    OFFik
    Rising Hotshot
    16 days ago

U mnie przez te 4 dni nic nie wyskoczyło, ale przestałem używać nakładki nvidii (a dokładniej dezaktywowałem opcję nagrywania do X minut wstecz). Dziś dla testu przywrócę tą opcję na 2-3 dni.

KapitanCzarny268​ też miałeś to włączone?

• KapitanCzarny268's avatar
    KapitanCzarny268
    Seasoned Hotshot
    14 days ago

U mnie też przestało wyłączać grę. Nie, akurat u mnie ta opcja była wyłączona

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    13 days ago

Hej KapitanCzarny268​ 

Dzięki za informację, póki co oznaczę Twój post jako rozwiązanie. 

Jeśli będziesz potrzebować pomocy - daj nam znać. 

Featured Places

Node avatar for Battlefield 6 Problemy techniczne

Battlefield 6 Problemy techniczne

Masz problemy z FC Battlefield 6? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.Latest Activity: 10 hours ago
230 Posts