Forum Discussion
2 Replies
- Fieras9k2 days agoRising Newcomer
Jakby to był problem sprzętowy to nie zawracałbym głowy nikomu na forum.
Gra chodziła świetnie podczas bety oraz podczas startu od day 1. To co widoczne jest na screenie pojawia się tylko gdy mam widok na Mapę po śmierci albo przed samym startem meczu. Podczas gry wszystko wraca do normy. Klatki wysokie wykorzystanie CPU i GPU takie jak powinno być. To jest ewidentnie wina ostatniego patcha. Nowe sterowniki od AMD również nie pomogły zbytnio. Znaczy jest wzrost klatek z tych na screenie na 40-45 ale to dalej jest problem po stronie gry.
Podczas samej rozgrywki wszystko jest ok takie kwiatki tak jak już wspominałem pojawiają się tylko gdy mam widok mapy przed meczem bądź po śmierci czekając na respawn.
R7 Model
AMD Ryzen 7 5700X3D 8-Core Processor
Grafika
AMD Radeon RX 9070 XT
DDR4, 32 GB, 3600MHz, CL16 - Wieczorek19906 days agoSeasoned Rookie
Daj więcej informacjii. Jaki sprzęt - jaki dokładnie RAM (taktowanie i CL), jaka rozdzielczość. Ile FPS w trakcie grania? Od kiedy się zaczeło?
Nakładka pokazuje, że masz bardzo duży frametime na CPU - więc na pewno po stronie CPU albo RAM'u jest problem. Ale problem software'owy, ale dałeś za mało infomracji.
Jeśli to nie jest problem software i przeinstalowanie gry / sterowników nie pomaga a problem jest po stronie hardware (ale podejrzewałbym to tylko jeśli w grze masz nie wiele więcej FPS 40-70) no to obwiniłbym w pierwszej kolejności RAM. Gra ma tendencję do stutterowania w trakcie wchodzenia i wychodzenia z mapy ale u mnie podkręcenie RAM'u podniosło 1% low i całkowicie usuneło problem. Jakbyś mógł screena z MSI zrobionego w trakcie gry - jeśli GPU i CPU odpoczywa, masz pewnie DDR4 - i też tutaj może być źródło Twojego problemu.
No ale takie gdybanie nie ma sensu - daj więcej info
About Battlefield 6 Problemy techniczne
Recent Discussions
- 40 minutes ago
- 2 hours ago
- 18 hours ago