Forum Discussion

juzek_wladca_kuz's avatar
juzek_wladca_kuz
Seasoned Newcomer
3 months ago

Problem z uruchomieniem

Od momentu zaktualizowania gry do Sezonu 1, gra nie uruchamia się. Przed aktualizacją gra działała normalnie. Teraz wyskakuje poniższy komunikat. Wykonałem kilka sugerowanych na forum rozwiązań tj. zmiana języka, naprawienie gry, usunięcie ustawień z folderu Dokumenty. Ponadto usunąłem i zainstalowałem ponownie grę tak jak sugeruje producent. Nie zmieniło się nic, dalej nie mogę grać w grę ani dodatek za który zapłaciłem 400 zł. Poziom pomocy przez stronę i czat jest po prostu żenująco niski. Wszyscy śmiali się z konkurencji a tutaj widzę góra lodowa problemów. 

7 Replies

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    3 months ago

Hej juzek_wladca_kuz​ 

Sprawdź proszę czy problem uda się rozwiązać poprzez:

• Naciśnij Win+R
    • W oknie uruchamianie wpisz %AppData%
    • Otwórz folder Electronic Arts i usuń z niego zawarość (nie usuwaj folderu)
    • Kliknij na AppData i przejdź do Local z którego usuń folder Battlefield 6
    • Następnie ponownie zainstaluj grę
    • Zainstaluj ponownie Visual C++ Redistributable i DirectX
      • W folderze instalacyjnym gry w folderze __Installer znajdziesz instalatory:
        • vcredist_x64.exe, vcredist_x86.exe
        • DXSETUP.exe
    • Aplikację EA app oraz grę uruchamiaj jako administrator
  • juzek_wladca_kuz's avatar
    juzek_wladca_kuz
    Seasoned Newcomer
    3 months ago

Dzięki sprawdzę przy najbliższej okazji. Wytłumacz mi tylko Kuba dlaczego jest taki utrudniony kontakt z supportem. Za Origina to można było na infolinię zadzwonić i rozwiązać problem a tu trzeba pisać na forum. Gram w BF od pierwszego i czuję się mocno oszukany. Nie chodzi już tyle o kwotę ale o fakt, że trzeba pisać posty na forum z problemem, gra przestaje działać z dnia na dzień i rozwiązania nie działają. Płacisz za coś i tak jakby nie otrzymujesz towaru.

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    3 months ago

Na niektóre zmiany nie mamy wpływu juzek_wladca_kuz​ :)

Nie mniej chciałbym mieć wpływ na Twoją możliwość powrotu do gry - daj mi znać czy udało Cu się uporać z problemem. 

• MarSzal7500's avatar
    MarSzal7500
    Newcomer
    3 months ago

Mam bardzo podobny problem. Podane rozwiązania nie zadziałały. Od kilku dni nie mogę grać. Proszę o pomoc.

• Mam bardzo podobny problem, zrobiłem oczywiście to co wyżej i nie działa. Przed startem pierwszego sezonu było wszystko ok, i na początku też było dobrze, teraz od kilku dni próbuję po 10-20 razy uruchomić grę, pojawiają się okna itd, i gra się wyłącza i tyle. Nie działa, jest to bardzo frustrujące żeby nie powiedzieć inaczej bardziej dosadnie. EA_Kuba​  proszę o rozwiązanie, wydaje mi się że problem jest szerszy niż kilku użytkowników, proszę o reakcję i naprawę. 

Featured Places

Node avatar for Battlefield 6 Problemy techniczne

Battlefield 6 Problemy techniczne

Masz problemy z FC Battlefield 6? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.Latest Activity: 2 days ago
218 Posts