Forum Discussion

TaktycznyLektor's avatar
TaktycznyLektor
Seasoned Newcomer
1 day ago

Gra wyłącza się bez żadnego błędu

Witam mam problem z Battlefieldem 6 na Steam (PC) mianowicie gra poprostu się wyłącza, nie daje kompletnie żadnego komunikatu błędu, czasami wyłącza się po kilku minutach w grze, czasami po całym meczu, czasami przy ładowaniu do meczu i tylko w trybie multiplayer, z kampanią nie ma tego problemu, próbowałem już aktualizować Bios, zmieniać ustawienia graficzne, aktualizować sterowniki, reinstalować Javelin'a jak i całą grę i robić kilka innych rzeczy z poradników, jednak do tej pory nic nie pomogło, jeśli ktoś byłby w stanie jakoś pomóc byłbym bardzo wdzięczny

spec:

-AMD Ryzen 7 5700X3D

-RTX 3060

-32GB DDR4 3200Mhz

5 Replies

• Mam ten sam Problem , Choć na serwerach stworzonych przez graczy wszystko działa normalnie ? :( Zastanawiam się czy wina nie leży po stronie sterownika Nvidi . Grałem do południa wszystko śmigało jak zawsze . Wieczorem chciałem zagrać nie mogę wyrzuca do pulpitu :( . Zainstalowałem sterownik 617.42 może on ponosi winę ? przeszukałem wszystkie zapisy Windowsa nic nie ma , cresh game też nic , zapisy Nvidii pusto . Nie wiem co robić czytam . Ludzie piszą że DDU wyczyścić wszystko i spróbować ponownie. Szykam odpowiedzi 

• TaktycznyLektor's avatar
    TaktycznyLektor
    Seasoned Newcomer
    1 day ago

nie mam żadnych, wyłączam do gry wszystko, jedyne co mam zainstalowane to Logitech G Hub od Myszki i słuchawek który jest wyłączony do gry, i próbowałem też odinstalowywać, nie pomogło i nie używam żadnych nakładek

• Hej TaktycznyLektor​ ,

Czy masz zainstalowane jakieś aplikacje, które mogą pobierać dane z gry typu Razer Synapse czy Corsair iCUE?

Jeśli tak to spróbuj je tymczasowo odinstalować.

Upewnij się także, że masz wyłączone wszystkie nakładki ekranowe takie jak EA App, Nvidia App czy Discord.

• TaktycznyLektor's avatar
    TaktycznyLektor
    Seasoned Newcomer
    1 day ago

Zrobiłem wszystko co wypisałeś i niestety nic sie nie zmieniło, problem jak był tak jest :/

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    1 day ago

Cześć TaktycznyLektor​ 

Zacznij od sprawdzenia systemowego Monitora niezawodności (Reliability Monitor). 

[PORADNIK] Jak sprawdzić historię crashy w Windows (Reliability Monitor) | EA Forums - 13285679

Kliknij "Wyświetl szczegóły techniczne" przy Battlefield 6 i sprawdź "Nazwę modułu powodującego błąd" oraz kod wyjątku (np. 0xc0000005). 

Ustaw uruchamianie jako administrator dla aplikacji Steam oraz EA app, ale wyłącz tę opcję bezpośrednio we właściwościach pliku .exe samej gry. 

Przetestuj grę po wykonaniu czystego rozruchu systemu. Jak wykonać czysty rozruch systemu na PC lub Mac?

Spróbuj również dodać plik .exe gry do wyjątków systemowej funkcji Exploit Protection w Windows. W ustawieniach tej funkcji znajdź plik gry i wymuś wyłączenie dla niego opcji Zapobiegania wykonywaniu danych (DEP).

Na koniec wyłącz w BIOS-ie profil XMP/DOCP pamięci RAM i przetestuj grę na domyślnym taktowaniu. Procesory Ryzen z serii X3D są bardzo wrażliwe na stabilność RAM-u.

Daj znać, co udało Ci się znaleźć w Monitorze niezawodności i czy te kroki pomogły ustabilizować grę.

Featured Places

Node avatar for Battlefield 6 Problemy techniczne

Battlefield 6 Problemy techniczne

Masz problemy z FC Battlefield 6? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.Latest Activity: 1 day ago
284 Posts