Forum Discussion

solony219's avatar
solony219
Rising Novice
3 months ago

Keymapping problem, Playstation 5

Cześć, mam problem z battlefieldem 6. Otóż przy podlączeniu klawiatury i myszy na konsoli przy puszczeniu dowolnego przycisku na klawiaturze, gra interpretuje to jako zoom lub zoom+strzał.

Zmieniałem porty usb, przywracałem domyślne ustawienia, usuwałem bindy związane z zoomem i strzałem, odlączałem pada, odłączałem słuchawki, odłączałem myszkę i problem dalej występuje. W innych tytułach które otrzymały wsparcie klawiatury i myszki  na ps5 wszystko śmiga perfekcyjnie. Na ten moment nie jestem w stanie czerpać przyjemności z gry.

10 Replies

• Ewidentnie problem po ich stronie. Mam ten sam problem plus nie moge sie obracać myszą bo postać nie nadaza za ruchem, zaczyna ja lagowac i tak jak napisałeś nie da sie grać na ten moment...

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    3 months ago

Hej solony219​ Fitmv​ 

Dajcie nam znać w jaki sposób klawiatura + mysz podłączone są do konsoli oraz podajcie nam markę oraz model zestawu. 

• solony219's avatar
    solony219
    Rising Novice
    2 months ago

Aktualizacja za aktualizacją a dalej problem jest nierozwiązany od prawie miesiąca.

• Wojti_Typie's avatar
    Wojti_Typie
    New Novice
    2 months ago

Problem dalej występuje, niby wsparcie dla m&k jest, ale felling z gry na tych peryferiach w przypadku ps5 jest tragiczny, wczoraj ją uruchomiłem grę to po odpuszczeniu jakiegokolwiek klawisza ekran aż zaczynał się telepać, a postać sama przechodzi do wślizgu, dodatkowo wyłapuje to odpuszczenie klawiszy jako wl/wyl latarkę/wskaźnik laserowy, w pojazdach też jest tragedia…

• Chciałbym zapytać, czy mogę liczyć na jakąś rekompensatę bądź zwrot. Robiłem research odnośnie waszego produktu wcześniej. Jestem robiony w C H U J A.

https://x.com/Lex_mate/status/1952012882314440998

Przeglądałem wątki reddita i Battlefield 2042 miał identyczny problem na pc (XDD) w przypadku klawiatur 80% i mniejszych. Nadmienię ponownie że w tytułach Blizzardu, Rebellionu (kilkukrotnie mniejsze studio) czy Void Interactive problem nie występuje.

Ewentualnie zamiast karnetu i pieniędzy będę zadowolony z kompletu gumek do włosów do blokowania klawiszy, najlepiej z logiem gry, bo na ten moment spina ją jedynie sentymentalny soundtrack z battlefield heroes. Bez nich można nabawić się epilepsji podczas gry na multiplayer. A moja dziewczyna jest na was zła, bo przez was chodzi poczochrana.

• Wojti_Typie's avatar
    Wojti_Typie
    New Novice
    14 days ago

W takim razie przynajmniej wiem czemu „zawdzięczam” sobie ten problem 🙃, dzięki brachu, że chociaż ty potrafiłeś udzielić merytorycznej odpowiedzi! Tylko co my możemy z tym faktem teraz zrobić?

• EA_Kuba​  możemy liczyć na jakikolwiek feedback ze strony ea? Jak kupuje się gierę w pre orderze z nadzieją, że spędzisz w niej kupę godzin, a występuje taki problem uniemożliwiający granie to jest słabo. Co chwilę wychodzą patche, które nie zmieniają rozgrywki na lepsze, a ten problem, który w zasadzie zgłaszany był od samej premiery pozostaje bez zmian 😮‍💨 trochę jak plucie w twarz 

• Fitmv's avatar
    Fitmv
    New Novice
    13 days ago

Dokładnie się z Tobą zgodzę kolego. Tyle hajsu się płaci a w battlefieldzie maja błąd przez który nie da się grać. Dobrze,  że wyszedł Arc Raiders teraz tam sie godziny spędza.  Pozdro 😊

• Szkoda tylko, ze dalej trzeba płacić za jakąś kolejną gierkę, która zabierze ci czas, a tu zostałeś z palcem w du**🤷‍♂️

Featured Places

Node avatar for Battlefield 6 Problemy techniczne

Battlefield 6 Problemy techniczne

Masz problemy z FC Battlefield 6? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.Latest Activity: 9 hours ago
195 Posts