Forum Discussion

Widmo7479's avatar
Widmo7479
Seasoned Newcomer
1 month ago
Solved

Po ostatniej aktualizacji gra działa w slowmotion

Cześć, 

po ostatniej aktualizacji gra w multiplayer stała się niemożliwa. Nagle zużycie mojego CPU wzrosło na tyle, że gra teraz działa w trybie slowmotion. Czy ktoś ma radę na taki problem? 

• Musiałem sprawdzić spójność plików i zaaktualizować sterowniki. 

5 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    1 month ago

Hej Widmo7479​ 

Dzięki za zgłoszenie.

Jeśli problem pojawił się dopiero po ostatniej aktualizacji i objawia się wyraźnym wzrostem użycia procesora oraz efektem "slow motion" wyłącznie w multiplayerze, warto sprawdzić, czy przyczyną nie jest konfiguracja systemu lub sterowników.

• wykonać czystą instalację sterownika karty graficznej (np. z użyciem DDU),
    • wyłączyć wszystkie programy działające w tle i nakładki (Discord, Steam, EA app, MSI Afterburner itp.),
    • przywrócić domyślne ustawienia w panelu sterownika GPU, jeśli były wcześniej modyfikowane.

Jeśli problem nadal będzie występował, dołącz proszę raport DxDiag. Dzięki temu będzie można sprawdzić, czy w systemie nie pojawiły się błędy lub konfiguracja, która mogłaby powodować tak wysokie użycie CPU.

• Widmo7479's avatar
    Widmo7479
    Seasoned Newcomer
    1 month ago

Musiałem sprawdzić spójność plików i zaaktualizować sterowniki. 

Featured Places

Node avatar for Battlefield 6 Problemy techniczne

Battlefield 6 Problemy techniczne

Masz problemy z FC Battlefield 6? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.Latest Activity: 4 days ago
269 Posts