Sprawdź w MSI Afterburner zużycie VRAM - jeśli co mecz rośnie, to masz memory leak. Wtedy nie wiem - sróbuj przeinstalować grę i sterowniki. Sprawdź też temperatury, może GPU się nagrzewa i masz throttling.
Nie podałeś rozdzielczości i szybkości pamięci RAM
Ale wydaje mi się, że masz mało RAM'u (pewnie DDR4). Gra BAAAARDZO mocno siedzi na RAM'ie. U mnie na i7-14700f + RTX5080 (1440p) i na początku miałem DDR4 3200 CL16 (bo jestem świeżo po upgrade CPU + GPU) miałem mocny bottleneck na RAM. Aktualnie DDR5 ciągle podkręcam i testuje i im wyższe taktowanie tym o mały kroczek lepiej. Aktualne 6800 CL34 i nadal nie mogę doprowadzić do Bottleneck na GPU albo na procku - CPU i GPU odpoczywają cały czas. Wydaje mi się, że gra jest kiepsko zooptymalizowana pod Intele i trzeba nadrabiać RAM'em podkręconym. Na 6800 CL34 i ustawieniach Overkill + DLSS Jakość, czasami na sekunde łapie już Bottleneck na GPU, na DLAA tak w około 15% czasu jest bottleneck. Mam już stabilne 7000 CL36 i dziś testuje, a potem próbuje 7200 CL36 - i wydaje mi się, ze przy tej wartości z bottleneck'uje GPU. Będzie git do grania na Overkill ale na LOW raczej nie da rady z bottleneck'ować CPU. Ale już prawie...
Zwróć na te rzeczy uwagę jak u Ciebie i daj więcej informacjii
PS - ilość RAM'u wszędzie gdzie piszę to 2x 16 GB