Cześć,
Proszę o pomoc w sprawie należnej rekompensaty dla użytkowników EA App. Oto jak wygląda moja sytuacja:
1. Kupiłem grę w przedsprzedaży (Edycja Standardowa) na EA App i brałem udział w grze podczas problemów technicznych na premierę.
2. 26 października 2025 r. (jeszcze przed startem 1. Sezonu) kupiłem ulepszenie do Edycji Phantom.
3. Zgodnie z oficjalnym komunikatem EA, gracze z EA App posiadający Edycję Phantom mieli otrzymać Karnet Bojowy na Sezon 2 za darmo (ponieważ Sezon 1 mieliśmy już w cenie edycji).
Niestety, Karnet na Sezon 2 jest u mnie nadal zablokowany i gra wymaga ode mnie zapłaty w BFC. Kontaktowałem się z pomocą techniczną na czacie (numer zgłoszenia: #238339041), ale konsultant odmówił pomocy. Twierdził, że skoro w samym momencie awarii miałem wersję Standard, to nie przysługuje mi bonus dla wersji Phantom – co jest nielogiczne, bo jako posiadacz Phantom sam zapłaciłem za Sezon 1, więc moja rekompensata powinna przejść na Sezon 2, tak jak u innych posiadaczy tej edycji.
Bardzo proszę o ręczne sprawdzenie mojego konta i odblokowanie dostępu do Sezonu 2.Mój nick EA: Folar_ekk Numer zgłoszenia: #238339041