Forum Discussion

Kriiisu_93's avatar
8 years ago

[#] BF V Multi - Spadki FPS - obejścia i informacja

JEST ROZWIAZANIE!!!!

Trzeba edytowac wpis w rejestrze systemu windows 10 bo to on jest winny
W eksploratorze wpisujemy "regedit" i uruchamiamy jako administrator
Przechodzimy do sciezki :Komputer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\Session Manager\Memory Management\PrefetchParameters
Tam bedzie parametr EnabledPrefetech z wartoscia 3. Klikamy na to prawym przyciskiem myszy wybieramy "Modyfikuj" i zmieniamy wartosc na 0. Klikamy ok i uruchamiamy ponownie potem cieszymy sie gra bez dropow !!! 😃

95 Replies

• Cezeter_00's avatar
    Cezeter_00
    7 years ago
    Już wiem w czym problem, Dell ma sałba zarządzanie chłodzeniem i procesor dochodził do 100C. Po dokonaniu undervoltingu (-150mV) i kupieniu podkładki chłodzącej, problem ze spadkami FPS nie występuje.
  • Ejtwar's avatar
    Ejtwar
    7 years ago

Witam
    Mam małą radę która mnie pomogła. Przez pół roku nie mogłem dopuścić do świadomości jak skopane jest zarządzanie fps'ami w BFV. O ile w poprzednich odsłonach wszystko było proste i oczywiste tak tutaj to jest dramat. Na wstępie powiem że mam GTX 970(5-6 lat ma) procek i7-7700 z czasów wydania tego modelu czyli ok rok może dwa(mniejsza z tym 😉 ). Gra w menu głównym działała 56-61 fps. Ustawienia graficzne tak jak zawsze, podczas rozgrywki ok 70 fps, letko powyżej się zdarzyło też. I dzisiaj wreszcie olśniło mnie... Włączyłem ograniczenie pamięci karty graficznej. Jakość tekstur na Ultra razem z siatką. Gra chodzi w płynnych 60 i to bardzo płynnych w porównaniu do tego co miałem wcześnie przy wyższej liczbie!!!!! Moja solucja wyglada następująco: Ustawcie sobie grafikę tak jak chcecie. Odświeżanie klatek "opcja z nazwą "zgodna z odświeżaniem monitora" czy coś takiego, w każdym razie napis a nie cyfra. Wyłączcie sync a w grze podczas rozgrywki wejdźcie w konsolę i zastosujcie starą dobrą komendę: gametime.maxvariablefps 999 - dowolna liczba-. Ja w panelu nvidi jeszcze mam ustawione maksymalną wydajność, odświeżanie klatek - najwyższa dostępna. Sync wyłączona.
    Jak komuś pomogłem to się cieszę :D
    Pozdrawiam!

• v_WH1T3R_v's avatar
    v_WH1T3R_v
    6 years ago
    @patpatrykowski Moze kotlet ale do dziś mam tak samo i7 4790k 4.4 na stałe rtx 2070 16gb ram wszystkie sfery najnowsze to jest dramat a w te gorsze dni że średnio stałych 120fps są dropy do 60 w te lepsze dni na niektórych mapach dochodzi nawet do 160 oczywiście nie stalych
  • Kamilakos's avatar
    Kamilakos
    6 years ago

wejdz w menedżer zadań i zobacz czy jakiś proces nie zabiera ci 50% zasobów procesora ja tak miałem i wyłączyłem i teraz działa mi dobrze