Forum Discussion

Noel-Zorro's avatar
Noel-Zorro
Seasoned Newcomer
2 months ago

Problemy z online

Witam piszę w takiej sprawię że od kilku dni mam problemy z połączeniem się z grą online w Battlefield 5. Pierwszego dnia kiedy to pobrałem grę wszystko było w porządku lecz popsuło się po wyłączeniu gry,przy próbie łączenia się z grą online wyskakuję taki komunikat: (Connection to EA Online timed out. Your network bandwidth and/or network latency may not meet the requirements for this game). Pojawiły się również ogromne spadki fps, próbowałem już wielu metod lecz żadna z nich nie pomogła, czasem udaję mi się połączyć z serwerami online ale po wyłączeniu gry znowu występuje ten sam błąd. Bardzo proszę o pomoc ponieważ chciałbym pograć w grę za którą zapłaciłem. 

Metody które próbowałem:

• Odinstalowanie i zainstalowanie aplikacji
  • Zmiana DNS
  • Restart rutera
  • Przełączanie między siecią bezprzewodową a przewodową 
  • Dodanie ea app oraz Battlefield 5 do zapory Windows 
  • Czyszczenie pamięci ea app
  • Wyłączenie aplikacji działających w tle
  • Przełączanie się między innymi sieciami 
  • Zmiana kanału i częstotliwość w ruterze 
  • Weryfikacja dwuetapowa 

4 Replies

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 months ago

Hej Noel-Zorro​ 

Dzięki za Twoje zgłoszenie. 

Powiedz nam proszę kto jest Twoim dostawcą internetu? Swego czasu otrzymywaliśmy zgłoszenie związane z tym problemem, gdzie rozwiązaniem okazał się kontakt z dostawcą - link

Dodatkowo - kiedy dodawałeś wyjątki w zaporze dodałeś folder gry, czy podałeś pliki exe uruchamiające grę / EA app? Tutaj znalazłem inne rozwiązanie gdzie problem udało się rozwiązać właśnie dzięki temu. 

Ostatecznie jeśli masz taką możliwość sprawdź proszę czy problem pojawia się jeśli skorzystasz z alternatywnego połączenia internetowego - np. poprzez hotspot z telefonu. 

• Noel-Zorro's avatar
    Noel-Zorro
    Seasoned Newcomer
    2 months ago

Moim dostawcą internetu jest Play, sprawdziłem połączenie poprzez hotspot i moim dostawcą internetu z hotspota jest Plus,gra poprzez hotspot z Plusa łączy się normalnie.pliki do zapory dodawałam z końcówką exe

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 months ago

Rozumiem Noel-Zorro​ 

Dzięki za informację. 

Jeśli wszystkie wykonane przez Ciebie kroki nie przyniosły efektu sprawdź jeszcze proszę czy problem uda się rozwiązać poprzez wyłączenie protokołu ipv6. 

• Naciśnij Windows + R
    • W oknie Uruchamianie wpisz - ncpa.cpl
    • Kliknij prawym przyciskiem myszy na swoim aktywnym połączeniu internetowym i wybierz Właściwości
    • Odznacz opcję odpowiadającą za używanie protokołu IPV6 

Jeśli powyższy krok nie przyniesie efektu trzeba będzie skontaktować się z dostawcą internetu, by sprawdzić z czym może być związany problem. 

• Noel-Zorro's avatar
    Noel-Zorro
    Seasoned Newcomer
    2 months ago

Problemu nie udało się rozwiązać poprzez wyłączenie protokołu ipv6.