Forum Discussion
Ja może napiszę na swoim przykładzie.
Po wykonaniu wyżej wymienionych kroków, ustawienia (detale, rozdzielczość,przypisanie klawiszy) zapisują mi się normalnie.
Aczkolwiek prolog za każdym razem się pojawia jak i ustawienia jasności...
Staje się to bardzo irytujące, u kogoś nie działa wcale, u kogoś 50%/50%, a u trzeciego likwiduje to tylko część problemu.
Aktualizację pobrałem, wcześniej zainstalowałem ponownie BF, naprawiałem z poziomu Origin i co?
Za grę zapłaciłem jak większość, i teraz muszę "kombinować" żeby normalnie grać?
Lekka żenua, pozdrawiam.
@aIIberto_bomba @GhostmanPL @Wojtas_27
Z Waszego opisu wynika, iż problem leży po stronie uprawnień zapisu/kontroli dostępu do folderu Dokumenty. W ww. obejściach dodałem informację o dodaniu wyjątków lub wyłączeniu w celach testowych funkcji w Windows 10 (Ransomware Protection). Więcej dodatkowych porad znajdziecie również w EN wątku, gdzie wielu użytkownikom udało się ten problem rozwiązać.
- Anonymous7 years ago
przyczyną nie jest uprawnienie zapisu/kontroli dostępu do folderu Dokumenty, tylko pewnie polska litera w nazwie użytkownika, ale jeśli Rockstar Games w GTA 5 dał sobie z tym rade to EA też powinno
- 7 years ago
Człowiek wyda pieniądze na grę, która powinna działać bez żadnych fixów, ale nie, za każdym razem trzeba się męczyć, coś usunąć, zmienić po raz N-ty. Dodatkowo nawet jak się przeinstaluje grę to nadal to samo i nie tylko u jednej osoby ...
Po aktualizacji dalej się to robi. Myślałem, że sobie pogram, ale jednak nie, EA musi coś spier... zepsuć
- 7 years ago
Witajcie ponownie,
W ostatnim moim poście pisałem, że problem po przeinstalowaniu gry występuje tylko połowicznie (restartowały się tylko ustawienia Rozgrywki i gra nie zapisywała postępu kampanii). Jako, że nie mogłem się doczekać łatki to podkusiłem się wypróbować FIX'y od EA_Odix. To był błąd! Problem znowu wrócił po usunięciu folderu BFV i wyłączeniu zapisu w chmurze. Wszystkie te sposoby to zapchaj dziury i granie na czas. U jednego pomogą, u drugie tylko w połowie, u trzeciego nic a u czwartego jeszcze pogorszy. Jest to tak nie regularne jak nie regularny jest nasz problem. Bo u każdego z nas wygląda inaczej! Każdy ma inną kombinację pomniejszych problemów z nikomu nie znaną przyczyną.
Ja pozbyłem się swojego problemu całkowicie! Nie restartuje mi ustawień, nie wczytuje prologu itd. Muszę jeszcze tylko przetestować czy jak przejdę misję w kampanii to czy gra zapamięta ten postęp - ale podejrzewam, że tak. U mnie pomógł reinstalacja systemu ale nie potrafię powiedzieć czy pomogła reinstalacja systemu czy postawienie Windowsa w wersji 1809. Jest to aktualizacja Windows która pozwala używać Ray Tracing'u w grze BF5. Niestety nie można jej pobrać przez Windows Update bo Microsoft wstrzymał aktualizację - powodowała problemy u wielu użytkowników. Ale jeśli postawi się Windowsa na nowo w tej wersji to problemy nie występują.
- Anonymous7 years ago
Podziwiam takie rady reinstalacja systemu Windows byle tylko gra odpaliła. System Windows jest ogólnie dostępnym oprogramowaniem i monopolistą w dziedzinie systemów operacyjnych na komputery PC, wiec to raczej po stronie producenta gry leży sprzedanie i stworzenie takiego produktu, który nie będzie miał problemu z Windowsem
- 7 years ago
Nie po to tyle wydaliśmy żeby teraz jeszcze system na nowo instalować ...
- 7 years ago
Ja nikomu nic nie doradzam, ja informuję jak pozbyłem się swojego problemu. A reinstalacje systemu sam zrobiłem tylko po to żeby włączyć Ray Tracing.
- 7 years ago
Na koniec jeszcze dodam, że właśnie sprawdziłem czy gra zapisuje postęp w kampanii. Przeszedłem Prolog, zrestartowałem grę i jest ok - "ptaszek" odhaczony / prolog ukończony.
Zniknął również problem o którym wcześniej nie wspomniałem. A było tak, że gra po każdym uruchomieniu wyświetlała, że zdobyłem nowe przedmioty a w rezultacie "kropki" mrugały już przy przedmiotach które widziałem. Teraz jest ok, jeśli raz zobaczę nowy przedmiot to potem kropka się nie świeci.
- 7 years ago
Kolejna wypuszczona łatka i nadal brak rozwiązania problemu.
- 7 years ago
Wypuszczają łatki dla tych co normalnie grają, nie mają problemów, a ci co mają to są dla nich nieważni, nie obchodzą ich takie osoby, byle zarobić ...
- 7 years ago
@EA_Odixoraz inni z EA
Nadal zero jakichkolwiek zmian.
Po zastosowaniu tych obejść dzieje się takie coś (załącznik), potem wraca do stanu początkowego, te rozwiązania nie pomagają !
Czy można oczekiwać pomocy w tej sprawie ?
Jakaś informacja kiedy coś będzie zrobione czy w ogóle będzie zrobione, za długo gram w te serie, żeby takie coś się działo.
- Anonymous7 years ago
Panowie właśnie dostałem grę na gwiazdkę 🙂 nie spoko jako 33 letni gracz doświadczony w porypanych sytuacjach wygląda temat następująco:
Mam ten sam temat co wy gra nie zapisuje żadnych ustawień (od razu powiem że mam windows 10 pro użytkownik Łukasz )
1. gra nie tworzy pliku Profsave w c:\user\Łukasz\Dokumenty\Battlefield V\settings
2. Tworzy plik który nazywa się profsave_temp
3. W tym pliku są wszystkie ustawienia trzeba usunąć końcówkę _temp i ustawienia macie zapisane
4. jak coś zmieniacie to znowu jest tworzony plik profsave_temp likwidujemy końcówkę i podmieniamy na plik profsave który został już stworzony i tak za każdym razem jak coś zmieniamy.
Ogólnie jakaś masakra.
w żadnym BF nie miałem takiego syfu.
Pozdro Wesołych Świąt.
- 7 years agoczy coś wiadomo więcej w tej sprawie ? gra nadal nie zapisuje mi ustawien w multi player... tzn wygladu postaci odblokowanych przedmiotow kropki mrugaja za kazdym razem...
- 7 years ago
Takiego zlekceważenia sprawy i problemu to dawno nie pamiętam, ostatni raz kupiłem bfa w przedsprzedaży a może nawet i w ogóle. Jako wieloletni gracz i fan tej serii czuję się zawiedziony. i oszukany. Co z tego, że jest jakieś obejście jak trzeba za każdym razem je powtarzać, skutecznie to zniechęca do gry.
- 7 years ago
Nie nazwę ich inaczej niż oszusty i lenie ... Wypuszczą grę, dostają pieniądze, są jakieś błędy to nie chce im się naprawić ;v
Żenada, nie zamierzam kupować kolejnych, nowych wersji BF
- EA_Odix7 years ago
EA Staff (Retired)
Osoby, które nadal mają problem z zapisem ustawień pomimo kroków wymienionych wcześniej, proszone są o wysłanie zrzutu ekranu z pełną ścieżką do folderu Dokumenty/Battlefield V, gdzie zapisują się owe ustawienia.
W wielu zgłoszeniach tego typu, problem okazywał się lokalny na komputerze użytkownika i tam też został rozwiązany poprzez np. nowego użytkownika Windows lub zmianie w ustawieniach Windows Defender.
- 7 years ago
Nie ma to jak kupić grę 3 mies po premierze i załamać sie przez taki prosty błąd. Wykonałem wszystkie czynności wypisywane wcześniej i nie przyniosło to żadnych pozytywnych skutków.
Czym ta gra różni sie od innych jeżeli chodzi o zapis postępu i ustawień.
- 6 years ago
Solved this problem (and the problem that the game doesn't save settings) by removing "_tmp" extension of the file "PROFSAVE_tmp" in C:\Users\YourWindowsUserName\OneDrive\Documents\Battlefield V\settings. U mnie pomogło mam nadzieję że u was tez. Pozdrawiam
- 6 years agopo ustawianiach w defenderze gra dziala na nowo
- 6 years agoWitam ja mam taki sam problem na xbox one po aktualizacji wymaganych do gry online kasuje mi cały wątek kampani. Proszę o pomoc
- 6 years ago
Witam,
gdzie mogę przesłać zrzut ekranu z pełną ścieżką do folderu Dokumenty/Battlefield V?
Dla mnie to jakiś żart, że po takim czasie od premiery dalej nie można normalnie grać! Dopiero kupiłem grę i już żałuję wydanych pieniędzy. Szkoda, ze nie wiedziałem o tym problemie wcześniej, na pewno wybrał bym inną grę...
Poza tym rozwiązanie problemu w stylu zmiany nazwy katalogu za każdym razem lub nowego użytkownika Windows... ŻART!!!!
- 6 years agoNa szczęście ja otrzymałem ją za darmo bo to były by najgorzej wydane pieniądze na gre. Która w dodatku nie działa poprawnie. Niech wezmą przykład z 99% innych gier w których zapis działa jak powinien.
- 6 years ago
Problem od listopada a jest czerwiec! Ale żenada. Grę kupiłem dziś i mam prawo ją zwrócić bo jest zepsuta. Proszę kogoś z EA o kontakt lub wyjaśnienie kiedy to będzie normalnie działać. Od razu mówię że rozwiązania typu instalacja systemu to nie rozwiązania!!!!
- 5 years ago
Jest już znane jakieś powszechne rozwiązanie? Minął prawie rok od ostatniego wpisu a grę kupiłem wczoraj i nie wiem co dalej. Proszę o pomoc.
- 5 years ago@Przeworek Ja postawiłem system na nowo i problemy się same rozwiązały
About Battlefield Dyskusja o serii
Recent Discussions
- 4 days ago
BF3
Solved9 days ago- 12 days ago